Liesbeth Bos – Van den Brandhof, wedstrijdsecretaresse Hester van Engelenhoven, voorzitter Adriaan Koppens, Erinke van der Plank, Geralda ter Maaten, Robine Smink en Priscilla van Diejen.
Liesbeth Bos – Van den Brandhof, wedstrijdsecretaresse Hester van Engelenhoven, voorzitter Adriaan Koppens, Erinke van der Plank, Geralda ter Maaten, Robine Smink en Priscilla van Diejen. Willaerruiters

Huldiging winnaars Willaer’s Ruiterweek

14 maart 2022 om 11:01 Overig

SCHERPENZEEL Begin maart vond in Scherpenzeel de Willaer’s Voorjaars Ruiterweek plaats: vier dagen lang dressuur voor paarden- en ponycombinaties. Vrijdagavond 11 maart mochten de winnaar hun prijs ophalen bij sponsor Brandhof Dier en Ruiter in Renswoude. Op de foto Liesbeth Bos - Van den Brandhof, wedstrijdsecretaresse Hester van Engelenhoven, voorzitter Adriaan Koppens en winnaars Erinke van der Plank, Geralda ter Maaten, Robine Smink en Priscilla van Diejen.

Robine Smink won de over-all prijs pony’s B t/m L2. Deze 15-jarige amazone, die lid is van ponyclub de Waaghalsjes, vertelde dat zij twee dagen met haar de 4-jarige D-pony Lady Star meereed in de B-dressuur. Lady Star heeft ze sinds november op stal staan en ze heeft de ambitie om in het Z-dressuur te komen.
Geralda ter Maaten won de over-all prijs pony’s M1 t/m Z2. Met haar 9-jarige valk pony Orchid’s Jayda reed ze drie dagen in de M2-dressuur mee waar ze een stijgende lijn pakte in de afwerking van haar proeven waardoor de punten omhoog schoten. Aankomend jaar is het doel van deze 14-jarige amazone, die lid is bij de Willaerruiters, om in het Z-dressuur uit te komen met Jayda en met haar pony Kensington in het Z-springen.

Bij de paarden won de 22-jarige Priscilla van Diejen de over-all prijs B t/m M1 dressuur met de 10-jarige Westfaler ruin Action. Zij heeft dit paard slechts enkele weken in bezit en reed dit sensibele paard naar hoge scores in het L1-dressuur. Zij vertelde dat dit grote paard op haar werk bij Stal Jacobs in training kwam en zij direct een klik met hem had. Ze hoefde er niet over te twijfelen om hem over te nemen toen bekend werd dat de eigenaar hem wilde verkopen. Nu schakelt ze van de eventingsport over naar de dressuursport om dit talentvolle paard naar een hoog niveau op te leiden.

Rechtenstudent Erinke van der Plank was de winnaar van de over-all prijs M2 t/m ZZL. Zij reed met de extra bewegende 9-jarige KWPN merrie Illucienne Lh drie van de vier proeven naar de rubrieksoverwinning. Ze zijn hard aan het trainen om de overstap te maken naar het Z2-dressuur en probeert zo ver mogelijk te komen met dit paard. Leuk om te vertellen is dat deze amazone ook nog een C-pony in het Z2 dressuur bij de paarden uitbrengt, heel knap! 

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie mooie prijzen, beschikbaar gesteld door onze sponsor Brandhof Dier en Ruiter, met meer dat 1.700 m2 dierenplezier zijn zij dè megastore voor dier en ruiter in de regio Veenendaal!

De volgende editie van Willaer’s Ruiterweek wordt verreden in de herfstvakantie regio midden van 26 t/m 30 oktober 2022.

advertentie
advertentie