de top 3 bij de senioren A
de top 3 bij de senioren A Serge Hoek

Ronald Wiggemansen nieuwe clubkampioen bij T.V.S.

Sport Deel je nieuws

Maandag 16 januari jl. werd er bij T.V.S. door de senioren gestreden om het clubkampioenschap van 2023. De spelers waren op grond van hun NTTB-rating geplaatst in een A-groep en in een B-groep, waar ook de recreanten aan deelnamen. Vervolgens werd er in de vier poule’s een halve competitie afgewerkt volgens het ‘best of three’ systeem.

Bij de kruisfinales en de plaatsingswedstrijden die volgden werd er gespeeld om ‘de best of five’.

In de senioren A-groep stonden bij de laatste vier uiteindelijk ook de top drie van de plaatsingslijst, Jan van de Beek, Edwin Vetkamp en Ronald Wiggemansen. In de halve finale won titelverdediger Jan van de Beek van Edwin Vetkamp met 3-1. In de tweede halve finale was Ronald Wiggemansen met 3-0 te sterk voor Rein Schellingerhout. In de strijd om de derde plaats was Vetkamp uiteindelijk na een spannende partij met 3-2 te sterk voor Schellingerhout. In de finale stonden dus van de Beek en Wiggemansen tegenover elkaar, het werd een spannende en boeiende finale met soms spectaculaire rally’s. Veelvoudig kampioen van de Beek leek op zijn zoveelste titel af te stevenen na winst in de eerste twee games met 11/8 en 11/8, maar de derde game wist Wiggemansen nipt met 15/13 te winnen en dat gaf hem zoveel vertrouwen dat hij ook de volgende twee games won met 11/9 en 11/6 en daarmee van de Beek onttroonde en zich nu een jaar lang clubkampioen van T.V.S. mag noemen.

In de senioren B-groep ging de finale tussen titelverdediger Nico Wallet en Willem Verwoerd. Wallet plaatste zich voor de finale door met 3-0 te winnen van Peter Hamelink, terwijl Verwoerd in de andere halve finale met 3-1 wist te winnen van Gerrit Barten. Van de finalisten stond Verwoerd voor het eerst in de finale.

Wallet verloor de eerste game met 9/11, maar herstelde zich prima en sloeg terug met een 11/5 winst in de tweede game. In de daarop volgende derde en vierde game gaven de teamgenoten elkaar weinig toe maar het was uiteindelijk Verwoerd die met tweemaal 12/10 zegevierde en daarmee voor het eerst de titel pakte in de B-groep. De strijd om de derde plaats ging tussen Hamelink en Barten, het was Hamelink die deze strijd in zijn voordeel besliste met 3-2.

Heeft u ook belangstelling om ook te gaan tafeltennissen dan kunt u iedere maandag vanaf 20.00 uur terecht in “de Breehoek”, kom gerust eens vrijblijvend kijken en een balletje slaan, batjes zijn aanwezig.

Kijk voor meer nieuws over T.V.S. op www.tvsnetpost.nl  

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Honderden boeren bij Argractie-bijeenkomst in Woudenberg 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Klaar voor woningbouw 10 uur geleden
Afbeelding
Meet & Greet in de ICT: 'Geen ervaring is geen probleem' 25 jan, 15:13
advertentie