Koen Janssen in het midden: ,,Juist toen we onder druk kwamen te staan, counterden we het uit.”
Koen Janssen in het midden: ,,Juist toen we onder druk kwamen te staan, counterden we het uit.” Guido de Boer

Solide zege voor Scherpenzeel

18 februari 2024 om 19:10 Voetbal

Uit bij Heino heeft Scherpenzeel geen fout gemaakt. De formatie van coach Koen Janssen won in Overijssel met 0-2. De schutters waren Pernelly Biya en Lars ten Teije.

Waar Heino eerder dit seizoen op De Bree-Oost dankzij een defensieve strijdwijze overeind bleef (1-1), was het zondagmiddag een open duel. ,,Het veld was bovendien groot en goed, wat ook in ons voordeel was”, zag Janssen. Zijn ploeg kwam op voorsprong dankzij Biya, voor hem was het een koud kunstje om te scoren nadat de inzet van Mark de Graaf nog van de lijn was gehaald. 

Na de pauze zette Heino aan. ,,Juist toen we onder druk kwamen te staan, counterden we het uit.” Lars ten Teije verzilverde de overtalsituatie die hij met Olivier Pilon had gecreëerd (0-2). 

De zege betekent dat Scherpenzeel in het spoor van koploper Excelsior’31 blijft. Volgende week komt Buitenpost op bezoek. Natuurlijk willen de blauw-witten winnen, maar zelfs bij een remise haalt Scherpenzeel een prijsje binnen: dan is winst van de tweede periodetitel een feit.

Doelpunten Scherpenzeel: Pernelly Biya en Lars ten Teije.

advertentie
advertentie