De bank van Scherpenzeel met in het midden hoofdcoach Koen Janssen.
De bank van Scherpenzeel met in het midden hoofdcoach Koen Janssen. Guido de Boer

Scherpenzeel met tien man onderuit in Tubbergen

24 maart 2024 om 19:55 Voetbal

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Uit bij TVC’28 verloor de ploeg van Koen Janssen met 1-3.

Janssen baalde vooral van de eerste helft. ,,We waren zo vreselijk slecht, niet normaal”, brieste de coach uit Amersfoort. De rekening was dat TVC’28 voor rust op 1-0 kwam en Stijn Schipper na een bloktackle rood kreeg.

Maar met tien man herpakte Scherpenzeel zich. De nummer 2 van de vierde divisie bleef met drie spitsen spelen en zag dat beloond worden met de 1-1 van Bryan Burgerhout. Nadien kregen Bjorn Cuperus en Lars ten Teije kansen op de 1-2, maar hun inzetten gingen naast. Cruciaal was volgens Janssen de 84ste minuut waarin de doelman van TVC’28 Olivier Pilon haakte. ,,In onze ogen een 100 procent strafschop, maar we kregen die niet”, baalde Janssen.

Het venijn zat ‘m daarna in de staart: TVC’28 ging net als Scherpenzeel voor de winst en bleek slagvaardiger: 2-1 en 3-1. Het betekent dat de Scherpenzelers de achterstand op koploper Excelsior’31 op zagen lopen tot 5 punten. ,,We doen in elk geval een stap terug in de titelstrijd”, concludeert Janssen.

Doelpunt: Bryan Burgerhout.