Afbeelding
import

Edan bezorgt Scherpenzeel winst met zijn 'dikke hoofd'

2 november 2019 om 18:28 Voetbal

SCHERPENZEEL Als invaller beslissend zijn. Dat overkwam Ali Edan (op archieffoto) zaterdag in de wedstrijd tegen Huizen. Halverwege de tweede helft verving hij Kevin Schut. Niet alleen omdat de verdediger tegen een tweede gele kaart aanzat, maar vooral om meer voetbal in de ploeg te krijgen. En dat laatste lukte met de komst van de aanvallende middenvelder. Acht minuten na zijn invalbeurt werd Edan bejubeld nadat hij een voorzet van Nehkomi Veld binnenkopte: 0-1.

,,Je scoorde met je dikke hoofd", kreeg de 26-jarige speler na de wedstrijd te horen. ,,In het begin van het seizoen mocht ik van mijn medespelers niet mee met corners en spelhervattingen. Ik denk dat zij er nu wel anders over denken", lachte Edan na zijn tweede kopdoelpunt van het seizoen.

De overwinning op Huizen houdt in dat Scherpenzeel nu medekoploper in de eerste klasse A is. Samen met WV-HEDW voert de formatie van trainer Jurgen Schefczyk de ranglijst aan. Zaterdag is de laatste wedstrijd van de eerste periode. Edan: ,,Wij moeten dan winnen van AFC en hopen dat we op doelsaldo de periodetitel pakken."

Doelpuntenmaker: Ali Edan 0-1.