Thijs Klopper (midden) maakt een actie, terwijl ploeggenoot Mauro Aalders een tegenstander afschermt.
Thijs Klopper (midden) maakt een actie, terwijl ploeggenoot Mauro Aalders een tegenstander afschermt. Guido de Boer

Renswoude sluit met zege aan in middenmoot

Voetbal

RENSWOUDE Dankzij een 3-0 overwinning heeft Renswoude de aansluiting met de middenmoot in de tweede klasse G gevonden. De 'Kraaien' speelden verre van goed, maar wel goed genoeg om Dinxperlo af te schudden. ,,Het was een duel met weinig goed voetbal, maar wel veel strijd."

Die conclusie trok Thijs Klopper, die afgelopen zomer neerstreek op De Hokhorst. De 23-jarige middenvelder is een speler met een goede balbehandeling, die houdt van een fijne steekpass in de diepte. Dat voetbal kwam tegen Dinxperlo niet helemaal uit de verf. ,,In de eerste helft had ik nog wel wat passjes naar voren, in de tweede helft was dat lastiger. Terwijl we wel hadden verwacht dat er ruimte zou komen tussen de linies", vertelt Klopper.

Die momenten deden zich zeker voor, maar beslissende passes kwamen er lange tijd niet. ,,In de tweede helft hink je ook een beetje op twee gedachten. Je wilt de nul houden, dat is onze fase belangrijker dan mooi voetballen. Ik denk dat we dat wel goed hebben gedaan. We hebben het duel gecontroleerd en bijna niets weggeven." De 1-0 voorsprong halverwege was ook terecht. Twee keer dook een speler van de thuisploeg vrij voor Dinxperlo-doelman Bram Wolters op. Arjan Verheij liet de eerste kans onbenut, maar Wilfred Top was na 35 minuten wel trefzeker.

[BELEID] Kloppers entree bij Renswoude past in het beleid dat al seizoenenlang wordt gevoerd. De vereniging is niet van de omvang dat het met louter eigen jongens kan redden in de tweede klasse. Dus moet de technische commissie creatief zijn. Met succes werden de afgelopen seizoenen spelers uit het tweede elftal van buurverenigingen DOVO en SDV Barneveld verleid om naar de Hokhorst te komen. De komst van Sander van de Pol van GVVV 2, tegen Dinxperlo invaller, is daar een volgend voorbeeld van.

Tegelijkertijd wordt ook gespeurd bij derde- en vierdeklassers. Met succes werden Larsson van Dijk, (Barneveld), Aslam Benbouker (Echteld) en Klopper verwelkomd. Laatstgenoemde is afkomstig van vierdeklasser DVSA uit Amerongen. ,,Ik heb in de jeugd bij DOVO samengespeeld met onder anderen Arjan Verheij. Toen Renswoude vorig jaar aan de slag ging met de selectie voor dit seizoen, schijn ik ergens genoemd te zijn."

[NIVEAUVERSCHIL] Dat kon Klopper wel bekoren. ,,Met alle respect, maar ik wilde na drie jaar in de vierde klasse wilde ik graag hogerop. DVSA is een leuke, maar kleine club. En met alle respect, de structuur om wat op te bouwen ontbreekt er." Zijn overgang naar de Kraaien verloopt gesmeerd. Klopper heeft zijn kwaliteiten laten zien en bemachtigde een basisplaats, ondanks het niveauverschil. ,,In de vierde klasse schud je een keer met je kont en ben je zo weggedraaid. Ze staan op anderhalve meter van je te dekken. In de tweede klasse kun je wel drie keer met je kont schudden en nog steeds ben je er niet voorbij. De handelingssnelheid en het tempo liggen stukken hoger", aldus Klopper.

Hij voelt zich op zijn gemak bij zijn nieuwe club. ,,Renswoude is een dorpsvereniging, waar het gemoedelijk is en na afloop een pilsje gedronken wordt. Ik hoop hier langer te blijven." Ongetwijfeld zullen de beleidsbepalers dat ook zijn. Klopper speelde moeiteloos de wedstrijd vol en zag in de blessuretijd dat de nipte 1-0 voorsprong omgezet werd in een glansrijke 3-0 score. Verheij tikte 2-0 binnen, waarna uitblinker Henk Buijs met een mooie lob voor het slotakkoord zorgde. Klopper was er tevreden mee. ,,Speel je wedstrijden tegen eerst Unicum en dan dit duel, dan reken je in principe op 3 punten. Die hadden we vorige week al. Nu voelt het alsof we de overwinning van vorige week ook verzilverd hebben."

Mauro Aalders wordt aan zijn shirt getrokken.
Uitblinker Henk Buijs aan de bal.
Henk Buijs springt een tegenstander in de rug.
advertentie