Sander Krijns scoort de 2-2 tegen Groene Ster
Sander Krijns scoort de 2-2 tegen Groene Ster Guido de Boer

Scherpenzeel komt net tekort tegen Groene Ster

29 augustus 2020 om 21:00 Voetbal

SCHERPENZEEL Een applaus na afloop, complimenten van supporters aan spelers, lof voor het boeiende schouwspel. Toch werd Scherpenzeel in het voorportaal van het grote KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld door Groene Ster. De Limburgers waren in een spannend duel met 2-3 net wat effectiever dan de blauw-witten.

De bekerwedstrijd op De Bree-Oost stelde geen moment teleur. Als kersverse hoofdklasser legde Scherpenzeel de derdedivisionist uit Heerlerheide het vuur aan de schenen. Diep in blessuretijd dwong Nehkomi Veldt met een vrije trap Groene Ster-doelman Mark Voss nog tot een belangrijke redding. Voss hield stand.

De 3-3 met verlenging tot gevolg was een uitslag geweest die meer recht zou hebben gedaan aan de krachtsverhoudingen. Het mocht niet zo zijn, zag coach Jürgen Schefczyk. ,,Ik ben heel tevreden over het niveau wat we tegen deze tegenstander bereikt hebben, zeker omdat we goede en minder goede wedstrijden in de voorbereiding hebben gehad. Uiteindelijk verlies je deze wedstrijd op details. Drie goals tegen, dat is eigenlijk te veel.”

Met ‘details’ doelde de trainer op de 1-2 en 2-3 van de Limburgers. De 1-2 kwam voort uit een vrije trap, waarin Mark de Graaf en de scheidsrechter in een slimmigheidje van een tegenstander stonken. Bij de 2-3 maakte Tevfik Ceyar de verkeerde keuze, waardoor het centrum van de verdediging openlag.

PLOFFEN Het moet gezegd: Scherpenzeel trof in Groene Ster ook een tegenstander van kaliber. Ook dát werd duidelijk bij die momenten. Dylan Zwartjes liet de vrije trap dankzij zijn rechterbeen in de kruising ploffen (1-2). ,,Strakker in de kruising kon die bal niet”, was ‘boosdoener’ Mark de Graaf onder de indruk. ,,Maar het was helemaal geen overtreding.” Bij de 2-3 liet Chefrino Eind zijn klasse zien. Hij maakte beheerst af, op dezelfde koelbloedige wijze waarop hij voor rust voor 0-1 had gezorgd.

Tussen de Limburgse treffers door maakte Scherpenzeel indruk, zowel verdedigend als aanvallend. Zo speelde centrumverdediger Bjorn Cuperus een dijk van een wedstrijd, stoomde rechtsback Mart Janssen voor rust een paar keer succesvol op en had Sander Krijns na 80 minuten nog een geweldige aanname op een hoge bal van achteruit in huis. Diezelfde Krijns liet met zijn doelpunt (2-2) zien een echte spits te zijn, terwijl Ismail Ouaddouh voor rust een mooie individuele actie in huis had. Het leverde de 1-1 op. Telkens moest Scherpenzeel repareren.

VIER SPITSEN Dat laatste lukte na de 2-3 niet meer, al gooide Schefczyk al zijn aanvalstroeven op tafel. Tevfik Ceyar dook naast Krijns op in de spits, net als de ingevallen centrumspitsen Kevin Sissing en Luca Teske. ,,Ik weet bij God niet hoe ik op had moeten lossen als we die 3-3 toch hadden gemaakt”, lachte Schefczyk.

Het hoefde allemaal niet. De uitschakeling werd een feit, het applaus een gegeven. Dan volgende week maar winnen, als Scherpenzeel tegen Smitshoek aan het avontuur in de hoofdklasse begint. Op basis van het optreden tegen Groene Ster zullen de supporters er naar uitkijken. Ook Schefczyk is benieuwd. ,,Want hier kunnen we zeker mee vooruit.”

Teleurstelling na de 2-3 van de Limburgers.
Sander Krijns is zijn tegenstander net te snel af.
Hands of niet? Ismail Ouaddouh ziet het, maar krijgt geen gelijk van scheidsrechter Roeleveld.
Mark de Graaf geeft een voorzet met zijn rechterbeen.