Rob van den Broek, coach van Vallevogels.
Rob van den Broek, coach van Vallevogels. Guido de Boer

Valleivogels houdt gelijke tred met De Bilt

12 september 2021 om 20:40 Voetbal

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft in het bekertoernooi opnieuw gelijk gespeeld. Bij FC De Bilt kwamen de Scherpenzelers een 1-1 remise overeen, een verdienstelijk resultaat. ,,We moesten veel op eigen helft verdedigen, maar de beste kansen waren misschien wel voor ons”, vindt coach Rob van den Broek.

Al vroeg kwamen de Vogels, waar Teus den Hartog als linksback in de basis debuteerde, op 0-1. Erik van Eem werd door de De Bilt-keeper gevloerd, Jesper Schipper benutte de toegekende penalty. ,,Daarna moesten we terug, De Bilt is een goed voetballende ploeg. Toch hebben we weinig weggegeven.” Wel kwam de thuisploeg vlak voor rust na een aanval uit het boekje op 1-1.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde, maar lukte het Valleivogels wel om betere kansen te creëren. Rik Huijser ging twee keer één op één, maar kon zijn team niet de winst bezorgen. ,,1-1 is al met al wel een terechte uitslag”, denkt Van den Broek. Zijn ploeg maakt nog kans om verder te bekeren. Sowieso moet Valleivogels volgende week wel winnen van Delta Sports’95.