Danny Stomphorst (links) en Arjan Verheij vieren de 1-0 tegen Kampong.
Danny Stomphorst (links) en Arjan Verheij vieren de 1-0 tegen Kampong. Guido de Boer

Renswoude toont progressie en houdt Kampong in bedwang

12 september 2021 om 20:55 Voetbal

RENSWOUDE Renswoude laat in de voorbereiding op de competitiestart een stijgende lijn zien. De formatie van David Wagensveld bezorgde zondageersteklasser Kampong een vervelende middag en hield een punt (1-1) over aan het bekerduel.

Na de 2-1 nederlaag vorige week bij CDW was Wagensveld nog niet tevreden. Hij gaf aan dat zijn elftal nog zoekende was. Niet gek natuurlijk, nadat doelman Jelmer Nijburg (Zuidvogels), verdediger Mohammed Issaoui (Merino’s), spits Romin Ahmadi (Sparta Enschede) en creatieveling Youssef Hadi (SVL) afgelopen zomer de Hokhorst verlieten. Tegen Kampong stond één nieuwkomer op het veld. Danny Stomphorst begon in de punt van de aanval. Verder was er ook een vertrouwd beeld: Routinier Jacco van Ginkel heeft de handschoenen opnieuw aangetrokken en is onder de lat de vervanger van Nijburg.

Ook vertrouwd was het spel van de ‘Kraaien’. ,,Terug naar de basis”, verwoordt Wagensveld. ,,Vandaag was het belangrijk om de linies kort op elkaar te houden, zodat we in de duels kwamen. Kampong heeft een technisch goeie ploeg.” De Utrechters mochten de bal wel hebben, maar zodra ze de middenlijn overstaken, zat de thuisploeg de gasten op de huid. De compacte strijdwijze pakte uitstekend uit, want Renswoude haalde zonder schade de rust.

AANVALSTRIO Sterker nog, na de pauze kwam de thuisploeg middels een goede uitval zelfs op voorsprong. Danny Stomphorst rondde bekwaam af op aangeven van Arjan Verheij. De derde aanvaller die in de basis startte was overigens Aslam Benbouker, die zich ook goed manifesteert. Met dit aanvalstrio kunnen de ‘Kraaien’ het elke defensie in de tweede klasse lastig maken.

De minimale voorsprong had daarna verdubbeld kunnen worden, maar de genadeklap werd niet uitgedeeld. Het bood Kampong de mogelijkheid om langszij te komen. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker uit een corner. ,,Jammer dat die goal uit een standaardsituatie moet vallen, daar stonden we net niet goed”, zag Wagensveld. ,,Maar 1-1 tegen Kampong is gewoon een goed resultaat voor ons. In combinatie met ons spel ben ik wel tevreden. We zetten een leuke stap.”

DOOR IN DE BEKER? Het gelijkspel geeft Renswoude bovendien ook mogelijkheden om verder te komen in het districtsbekertoernooi. Wordt er zaterdag in Vleuten gewonnen van tweedeklasser PVCV, dan zijn de ‘Kraaien’ zo goed als zeker van een plekje in de volgende ronde. Overigens heeft dat niet de hoogste prioriteit. Die ligt vanzelfsprekend bij de competitiestart op 25 september, uit bij VSCO’61.

advertentie
advertentie