Afbeelding
Guido de Boer

Renswoude krijgt net geen ‘eer voor hun werk’

2 oktober 2021 om 20:00 Voetbal

RENSWOUDE De reacties na de wedstrijd spraken voor zich. Grote teleurstelling bij Renswoude, omdat de ploeg de 1-1 tussenstand niet over de streep wist te trekken. Grote blijdschap bij Batavia’90. De ploeg uit Lelystad vierde de 2-1 overwinning alsof het kampioenschap was binnengehaald.

De vreugde was verklaarbaar. Renswoude had de vorige twee thuiswedstrijden tegen deze ploeg gewonnen. De laatste keer in januari 2020. Wilfred Top was toen de maker van het openingsdoelpunt in de derde minuut. Zaterdag zat er op sportpark De Hokhorst geen snelle openingstreffer in. De eerste kans voor de thuisclub deed zich pas in de 25ste minuut voor. De inzet van Arjan Verheij verontrustte doelman Quinten van de Graaf niet.

Voor Renswoude zat er in de eerste helft maar een ding op: tegenhouden. Dat lukte in een 4-4-2 formatie uitstekend, want de titelfavoriet kwam maar tot één kans. Doelman Jacco van Ginkel pareerde de inzet van Roberto Doufikar knap. In de tweede helft voltrok zich een meer open wedstrijd. De bezoekers kwamen na bijna een uur spelen fortuinlijk aan de openingstreffe:; 0-1.

LIESKLACHTEN Even hierna verliet Wilfred Top geblesseerd het veld. ,,Ik heb al twee weken last van mijn lies. Vandaag moest ik erg veel lopen waardoor de klachten weer opspeelden.” Nadat hij op de reservebank had plaatsgenomen, zag Top dat zijn vervanger Khalid Aoulich een hoofdrol opeiste. Bij zijn indraaiende vrije trap maakte een Batavia-speler hands. De toegekende strafschop werd door Danny Stomphorst onberispelijk ingeschoten (1-1).

Even later was Aoulich dichtbij een treffer, maar hij zag zijn kopbal worden gekeerd. In een spannende slotfase was het geluk in de 90ste minuut aan de zijde van de bezoekers. Renswoude kreeg de bal niet uit het strafschopgebied en vanuit de kluts was het raak. Barnevelder Top zag het vanaf de zijkant gelaten toe. ,,Natuurlijk is het frustrerend om zoveel achter de tegenstander aan te moeten lopen, maar we hadden toch bijna eer van ons werk.”

TAAI Hoewel Renswoude over een kwalitatief mindere selectie beschikt dan afgelopen seizoen, verwacht Top geen lastig jaar. ,,Als wij als team spelen zoals vandaag, pakken we genoeg punten.” Deze uitspraak werd vaker gehoord. ‘Wij zijn een taaie tegenstander om te verslaan’, maar merkte doelman Van Ginkel realistisch op: ,,Daar kopen we nu niets voor.”