Aslam Benbouker zet een actie in tegen Lelystad'67.
Aslam Benbouker zet een actie in tegen Lelystad'67. Guido de Boer

Aslam Benbouker scoort met Renswoude veel ‘drieën’

23 oktober 2021 om 18:42 Voetbal

RENSWOUDE Renswoude heeft prima zaken gedaan. Tegen Lelystad´67 werd de eerste driepunter van het seizoen behaald: 3-1. En merkwaardig genoeg speelde het getal 3 voor uitblinker Aslam Benbouker vanmiddag ook op andere manieren een belangrijke rol.

Er kon bij Benbouker een lachje vanaf toen zijn doelpunt ter sprake kwam. ,,Dat moest ook wel na al die mislukte schoten van afstand”, sprak hij zelfkritisch. De kans op succes was wel een stuk makkelijker, omdat Paul Daalmeijer het leeuwendeel van het doelpunt voor zijn rekening nam. De aanvoerder bood Benbouker een vrije doortocht naar de goal van Lelystad’67.

Dat hij de derde treffer maakte, was mooi voor de cijferfetisjisten. ,,Toen ik vanochtend opstond, was ik er al van overtuigd dat ik zou scoren. Ik speelde voor de derde keer tegen deze tegenstander en ik heb dus ook in alle drie de wedstrijden gescoord.”

DRUK VOORUIT Het doelpunt had hij verdiend, nadat Benbouker er voor de pauze bovenuit stak. Renswoude had het een kwartier lang moeilijk met Lelystad’67 en kwam terecht op achterstand, maar zette daarna druk vooruit,. Het was de sleutel tot een voorsprong, waarin Benbouker met de assist op de 1-1 van Arjan Verheij belangrijk was. Voor rust werd het zelfs nog 2-1 voor Renswoude. Thijs Klopper mocht juichen na een misser van de Lelystad-doelman. Bovendien moesten de bezoekers vlak voor de pauze met tien man verder. Renswoude kon dus in een zetel op zoek gaan naar de 3-1.

Wel kreeg Benbouker in de tweede helft een andere rol. Voor rust dartelde hij als rechtsbuiten, na de pauze speelde hij op ‘10’. ,,Ik speel liever als links- of rechtsbuiten, want op het middenveld ben nog wel voorzichtig in de duels”, geeft Benbouker toe. Het heeft alles te maken met zijn linkerschouder, die net voor de competitiestart uit de kom ging. ,,Uiteraard overkwam mij dat voor de derde keer.”

NIET KAPOT Uit een scan is gebleken dat hij een ‘slappe schouder’ heeft. ,,het gewricht is gelukkig niet kapot, daarom kon ik ook snel weer terugkeren. Met een gespecialiseerde fysio ga ik de komende maanden werken aan meer spiermassa, zodat ik eventuele klappen in het vervolg beter op kan vangen.”

Benbouker bleef uit de duels, Renswoude uit de problemen. Al moet gezegd worden dat de ‘Kraaien’ niet goed uit de kleedkamer kwamen en Lelystad’67 daardoor twee keer gevaarlijk was. Het leverde niet de 2-2 op, waarna het wachten was op de derde van de thuisploeg. Dat die uiteindelijk van de voet kwam van Benbouker, dat paste mooi. ,,Toch een soort hattrick met al die drieën”, lachte hij.