Erik van Eem dacht de 0-1 gescoord te hebben, maar zijn treffer werd afgekeurd.
Erik van Eem dacht de 0-1 gescoord te hebben, maar zijn treffer werd afgekeurd. Guido de Boer

Valleivogels brengt VSCO’61 eerste nederlaag toe

6 november 2021 om 20:00 Voetbal

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft VSCO’61 de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De Scherpenzelers trokken in Oosterwolde na de pauze de driepunter naar zich toe: 1-2.

Een fraaie kopgoal van Erik van Eem was het in de 69ste minuut, maar door de luid bejubelde openingstreffer ging een streep. De assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel, wat tot grote verbazing leidde bij de Scherpenzelers. De dubieuze beslissing bracht Valleivogels niet in de war, want vijf minuten later was broer Alex van Eem trefzeker met zijn hoofd. Dit keer was de treffer wél geldig: 0-1.

Het was de opmaat naar de 1-2 zege in Oosterwolde. Bob van Ruitenbeek bracht eerst de stand op 0-2, waarna VSCO’61 in de slotminuut de eretreffer op het bord zette. ,,We hebben de druk in de tweede helft opgevoerd en verdiend gewonnen”, stelt coach Rob van den Broek. ,,We staan er prima op.”