Afbeelding
Guido de Boer

‘Angsthazenvoetbal’ levert Renswoude puntje op

27 november 2021 om 19:20 Voetbal

RENSWOUDE De teneur in de bestuurskamer tijdens de rust was duidelijk. ‘Degradatievoetbal is nooit leuk’, ‘Angsthazenvoetbal, niet verliezen staat voorop’, ‘Een spetterende tweede helft? Ja, van de regen zeker.’ De critici hadden het gelijk aan hun zijde. De wedstrijd tussen Renswoude en het nog puntloze AVW’66 uit Westervoort eindigde in 0-0.

Middenvelder Ralph Boom repte zelfs van een ‘draak van een wedstrijd’. ,,Van sommige ploegen in deze afdeling weten we dat we voetballend niet van ze kunnen winnen. Maar tegen een ploeg als AVW’66 hadden we toch wel meer mogen creëren dan drie halve kansen? We wilden in de wedstrijden tegen hen en Lunteren zes punten pakken. Dat lukt nu dus al niet meer. We spelen dit seizoen ook inconsistent. Dan spelen we slecht in de eerste helft en komen de ballen in de tweede helft wel bij de aanvallers terecht. Vandaag was het overigens in beide speelhelften slecht. Op zo’n manier ga je ook maar weinig punten pakken.”

Het enige positieve na deze doelpuntloze remise was dat Renswoude niet had verloren. ,,Toch had ik hier nu met een heel ander gevoel gezeten als Larsson (van Dijk, red.) in de slotseconde die kans wel had benut.”

Dat gebeurde niet. Daarom gaat Boom met een rot gevoel de winterstop in, als het demissionaire kabinet tenminste niet terugkomt op het besluit de sportvelden ’s avonds vanaf 17.00 uur te sluiten. Boom: ,,Want niet trainen en wel competitiewedstrijden spelen? Als je wilt dat alle spelers bij de fysiotherapeuten komen te lopen, moet je dat zeker gaan doen.”

Stilstand

De 23-jarige speler is blij dat hij zelf weer terug is op het voetbalveld. Een enkelblessure leverde hem een operatie en anderhalf jaar stilstand op, ook vanwege de coronapandemie. Ook dit seizoen is hij nog geen vaste waarde in de formatie van trainer David Wagensveld vanwege wat kwakkelende pijntjes. Ondanks het teleurstellende optreden tegen AVW’66 maakt hij zich nog geen zorgen over de sportieve situatie van zijn ploeg. ,,Want als we eenmaal een wedstrijd gaan winnen, dan volgen er meer.”

Zoals het er nu naar uitziet, hervat Renswoude na de winterstop de competitie met een thuiswedstrijd tegen Valleivogels. ,,We moeten de komende periode in conditioneel opzicht aan het werk. We kunnen ons niet veroorloven met een conditionele achterstand uit de winterstop te komen.”