Afbeelding
Guido de Boer

Scherpenzeel gaat na vierde nederlaag op rij ‘niks relativeren’

6 november 2021 om 20:10 Voetbal

SCHERPENZEEL Op eigen veld heeft Scherpenzeel de vierde nederlaag op een rij geïncasseerd. De wedstrijd tegen Zwaluwen, titelkandidaat in de hoofdklasse A, was binnen het uur beslist in het voordeel van de Vlaardingers: 0-4. ,,We moeten niks gaan relativeren”, benadrukt Jürgen Schefczyk.

Het sierde de oefenmeester dat hij zich niet wilde verschuilen achter de personele problemen waar de blauw-witten deze weken mee te maken hebben. Zo ontbraken tegen Zwaluwen onder anderen Ismail Ouaddouh, Soufiane Laghmouchi, Arwin van Soest en Guido den Daas. ,,Natuurlijk valt met die jongens het creatieve hart uit onze ploeg weg, maar dat mag zeker niet de nadruk hebben.”

Want Schefczyk moet ook constateren dat zijn elftal deze weken te eenvoudig tegengoals incasseert. De manier waarop Zwaluwen in het eerste kwartier na de pauze uitliep naar 0-4, baart hem wel degelijk zorgen. ,,Daar ga ik niet over zwetsen, vier is gewoon te veel. En het overkomt ons vaker dat we te snel na een tegentreffer nóg een goal moeten slikken. Dat moeten we goed analyseren.”

Mutatie

Tegen Zwaluwen begon Scherpenzeel nog met een opvallende mutatie: Daan Schennink stond onder de lat in plaats van Coen Uyterwaal. ,,Coen zat niet in een heel lekkere flow. Zijn vertrouwen brokkelde de laatste weken wat af, terwijl Daan op trainingen liet zien dat hij goed in zijn vel steekt”, motiveert Schefczyk zijn keuze.

Schennink beschaamde dat vertrouwen niet, want in de eerste tien minuten hield hij zijn ploeg op de been. ,,Daan keepte een puike pot.” Mede door zijn reddingen herpakte Scherpenzeel, dat er veel strijd in gooide, zich tegen de makkelijk voetballende gasten. De wedstrijd kwam voetballend meer in evenwicht en leek op een 0-0 ruststand af te stevenen. Op slag van rust kwam Zwaluwen echter toch op voorsprong dankzij een door Mike Peters van richting veranderd schot. ,,In de kleedkamer kon je wel merken dat dat mentaal gezien een ‘tikkie’ was, maar niemand had toen het idee dat het duel al gespeeld was.”

Een kwartiertje na de pauze was dat wel zo. Zwaluwen voerde de score eenvoudig op tot 0-4, waarna zelfs een hogere uitslag tot de mogelijkheden behoorde. Zo ver kwam het echter niet, maar door de nederlaag wordt het verschil met de ploegen onder Scherpenzeel wel kleiner, ziet ook Schefczyk. ,,De balans helt nu wel over naar de nederlagen.”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie