‘Je zou er zo op kunnen voetballen’

3 aug, 10:02 Voetbal Adriaan Hosang
Het hoofdveld van de VV Renswoude wordt geëgaliseerd. Inmiddels ligt de nieuwe kunstgrasmat erin.
Het hoofdveld van de VV Renswoude wordt geëgaliseerd. Inmiddels ligt de nieuwe kunstgrasmat erin.

RENSWOUDE Het stond al een poosje vast dat er iets moest gebeuren met de kunstgrasvelden bij Voetbalvereniging Renswoude. De leeftijdsduur van die velden was in feite al met enkele jaren overschreden. 

Nadat de voetbalcompetitie ten einde was en nog wat toernooien afgewerkt waren, was het tijd om te starten met de vervanging, een karwei dat toch al snel enkele weken in beslag neemt. 

VERVANGINGSPLAN Al ver voor de start was er op ambtelijk niveau van gedachten gewisseld over de plannen voor de vernieuwing, want wil je opdracht kunnen geven, dan moet er wel een krediet zijn. 

De renovatie van de toplaag van de twee kunstgrasvelden kwam al in oktober vorig jaar aan de orde in de gemeenteraad toen het Integraal meerjarenonderhouds- en vervangingsplan 2021-2025 en het integraal plan beheer Openbare Ruimte aan de orde kwamen. Kijkend naar die plannen werd duidelijk dat de vervanging van de kunstgrasvelden bij de VV Renswoude dit jaar zou moet..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.