Scherpenzeel overklast Oranje Wit

27 november 2022 om 11:16 Voetbal Guido de Boer
Doelpuntenmaker Lars ten Teije: ,,Hoewel ik een hoger niveau zeker aan kan, is het geen straf om met Scherpenzeel kampioen te worden en te promoveren naar de vierde divisie.''
Doelpuntenmaker Lars ten Teije: ,,Hoewel ik een hoger niveau zeker aan kan, is het geen straf om met Scherpenzeel kampioen te worden en te promoveren naar de vierde divisie.''

SCHERPENZEEL Het was zaterdag genieten op sportpark De Bree-Oost in Scherpenzeel. De thuisclub overklaste Oranje Wit uit Dordrecht en won met 5-0. De bezoekers gaven het eerlijk toe: ‘Deze tegenstander speelde twee klassen sneller dan wij.’ Met een doelsaldo van 24 voor en 6 tegen steekt de formatie van trainer Koen Janssen iedereen naar de kroon. Opvallend was dat Scherpenzeel voor de zesde keer dit seizoen de nul hield. Daar moesten de keepers zaterdag overigens wel hun kwaliteiten voor aanspreken. In de eerste helft hield Stef Brummels de tegenstander twee keer van scoren af. In het slot van de wedstrijd onderscheidde reservekeeper Coen Uyterwaal zich met fraaie reddingen. Dat Uyterwaal een kwartier voor tijd de plaats onder de lat innam, was voor Janssen vanzelfsprekend. ,,Hij doet het op de training goed. Waarom zal ik hem dan geen speelminuten geven? Hij pakte in de slotfase ook nog twee belangrijke ballen.”

In defensief opzicht heeft de blauw-witte brigade geen zorgen. Dat geldt ook in aanvallend opzicht. Want welke club kan in de 1e klasse D (district Zuid) een voorhoede opstellen met spelers als Olivier Pilon, Soufiani Lagmouchi en Lars ten Teije, met Arwin van Soest als aanvallende middenvelder daarachter? Geen enkele tegenstander.In het eerste hal..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.