Erik Willaarts na de gewonnen kampioenswedstrijd van vv Scherpenzeel, tussen trainer Frans Rebergen en verzorger Ben van Doesburg.
Erik Willaarts na de gewonnen kampioenswedstrijd van vv Scherpenzeel, tussen trainer Frans Rebergen en verzorger Ben van Doesburg. BDUmedia

Documentaire over Erik Willaarts bij ESPN

28 maart 2023 om 10:28 Voetbal Tips van de redactie

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG Sportzender ESPN zendt woensdagavond een documentaire uit over Erik Willaarts. De Woudenberger voetbalde als amateur voor vv Woudenberg en als speler van VV Scherpenzeel een belangrijke - scorende - rol speelde in behalen van het kampioenschap in 1984. De aan de lopende band scorende vierdeklasser werd ontdekt door FC Utrecht-trainer Nol de Ruiter. Die legde hem in 1986 vast. Niemand zag het in eerste instantie in hem zitten. De discussie of hij nou wel of niet echt kon voetballen, bleef. Maar aan het einde van het seizoen stak hij als topscorer bijna Marco van Basten de loef af. Met zijn vele doelpunten hielp hij FC Utrecht Europa in. In 1999 was Willaarts na een minder geslaagd voetbalavontuur in Mönchengladbach terug in Nederland. Hij ging voetballen bij Roda ‘46 in Leusden en hielp ook die club aan het kampioenschap.
ESPN was voor opnames onder meer op sportpark De Grift bij VV Woudenberg. Voor de documentaire werd ook gebruik gemaakt van bijzondere beelden van amateurfilmer Erik Jonker, die jarenlang in Scherpenzeel een elektronicazaak had.
De documentaire ‘Erik Willaarts - Sprookjes bestaan wél’ wordt vanaf woensdag 29 maart om 21.00 uur uitgezonden bij ESPN.


Erik Willaarts (staande derde van links) keerde na zijn carrière terug bij 'zijn' club vv Woudenberg
Het kampioensteam van vv Scherpenzeel, met topscorer Erik Willaarts (zittend, tweede van links).
Bij vv Woudenberg zijn onlangs opnamen gemaakt voor de ESPN-documentaire over Erik Willaarts (rechts). Voorzitter Michel van Raaij werd ook geïnterviewd.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie