Olivier Pilon maakte tegen DZC zijn derde hattrick van het seizoen.
Olivier Pilon maakte tegen DZC zijn derde hattrick van het seizoen. Rinus van Denderen

Scherpenzeel is er bijna na 6-2 overwinning op DZC’68

16 april 2023 om 11:34 Voetbal

SCHERPENZEEL Met een beetje geluk is Scherpenzeel komende zaterdag al kampioen. Dan moet de eersteklasser zelf winnen bij Oranje Wit en enig overgebleven concurrent LRC verliezen bij Nivo Sparta. Dat werd duidelijk na de eclatante 6-2 overwinning op DZC’68.

Scherpenzeel heeft nu tien punten meer dan LRC, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Dat laatste komt door het oneven aantal ploegen in de eerste klasse D. Op 29 april wordt dat weer rechtgetrokken. Die dag heeft Scherpenzeel geen competitieverplichtingen, maar speelt het wél om 17.00 uur de halve finale van het bekertoernooi tegen Purmersteijn.
Een mogelijk scenario is dat de blauw-witten tijdens de warming-up voor die bekerwedstrijd te horen krijgen dat het kampioen is geworden. ,,Dan stappen we in de bus een gaan we meteen terug naar huis om feest te vieren’’, grapt Koen Janssen. ,,Zelf denk ik dat we op 13 mei kampioen gaan worden in de derby tegen DTS Ede. En anders moeten we LRC de week erna maar op eigen veld verslaan.”
Kortom, kansen genoeg voor Scherpenzeel om kampioen te worden. DZC, de nummer vier op de ranglijst, leek op voorhand een lastige horde te kunnen worden. Halverwege stond het 2-2, maar na rust was er nog maar één ploeg die voetbalde. ,,Zeker voor rust was het echt wel een wedstrijd’’, vond Janssen. ,,Daarna kregen we het beter onder controle en liepen we makkelijk uit.”
Al vroeg in de wedstrijd zorgde Lars ten Teije voor de 1-0. Olivier Pilon verdubbelde de voorsprong door een strafschop te benutten. In de laatste minuten voor rust scoorde DZC twee keer en dat was niet onterecht. De bezoekers hadden daarvoor ook al een paar goede kansen gekregen.
Na rust eisten twee spelers een hoofdrol op. Dat waren Timo Jochemsen en Olivier Pilon. Pilon benutte in de 47e minuut zijn tweede strafschop, terwijl Jochemsen daarna voor de 4-2 en de 5-2 zorgde.
Vooral de eerste treffer van de middenvelder was van grote schoonheid. Jochemsen knalde de bal vanaf 20 meter vol in de kruising. ,,Ik raakte ‘m wel lekker’’, grijnsde de doelpuntenmaker die graag een hattrick wilde maken toen Scherpenzeel een derde strafschop kreeg. ,,Ik vroeg aan ‘Ollie’ of hij ‘m af wilde geven, maar dat wilde hij niet.”
Pilon maakte dit seizoen al twee keer een hattrick en twijfelde geen moment toen scheidsrechter Van Westing een kwartier voor tijd de bal weer op de stip legde. ,,Ik voelde me goed, daarom nam ik hem zelf. Bovendien waren er wel vier die die pingel wilden nemen. Ik ben spits en dan word je afgerekend op het aantal doelpunten dat je maakt.”
Pilon scoorde dit seizoen al 21 keer in competitieverband en vijf keer in de beker. Eigenlijk waren het er zelfs zes in het bekertoernooi. ,,Dan tel je de penalty mee in de serie tegen AGB’’, grijnst de Amersfoorter. ,,Die was na de wedstrijd, dus telt niet mee. Dat ik nu drie keer een hattrick heb gemaakt is mooi, maar het is natuurlijk wel in de eerste klasse. Bij DVS’33 in de derde divisie scoorde ik een keer 31 doelpunten in een seizoen.”
,,Daarom ben ik ook blij dat we weer promoveren. Met deze ploeg horen we ook thuis in de vierde divisie. Ik denk dat we op dat niveau ook gewoon goed mee kunnen draaien.”

(Peter Pos)

Timo Jochemsen scoorde twee keer, vooral zijn eerste treffer was van grote schoonheid.
Koen Janssen kon tevreden toekijken hoe zijn ploeg weer een lastige horde richting de titel nam.