Jorino Kleijn (nr 10) ziet CJVV opnieuw een treffer vieren.
Jorino Kleijn (nr 10) ziet CJVV opnieuw een treffer vieren. Guido de Boer

Valleivogels kan maar niet winnen op eigen veld

25 november 2023 om 19:42 Voetbal

SCHERPENZEEL Het is misschien maar beter dat Valleivogels tot aan de winterstop nog twee uitwedstrijden (tegen Maarssen en VVOP) op het programma heeft staan. Want op vreemde bodem zijn er al twee overwinningen behaald. Op eigen veld heeft de ploeg van trainer Aad van den Berg dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. ,,De Bree-West een onneembare vesting”, merkte Van den Berg na de wedstrijd cynisch op. Nee dus, maar hoe is het mogelijk?? Valleivogels kwam met goed voetbal met 2-0 voor. Rob van Eem (31e minuut) en Alex van Eem (38e minuut) waren trefzeker. Maar toen brak de 40e minuut aan. Een onnodige overtreding van Alex van Eem op het middenveld. Een opstootje ontstond en toen de scheidsrechter de situatie had overzien, greep hij naar de kaarten. Geel voor Tieme Kers van CJVV, rood voor Rob van Eem van Valleivogels. De verdediger had een speler bij zijn stort gegrepen en kon inrukken. In ondertal kon Valleivogels de 2-0 voorsprong niet tot aan de rust vasthouden. Sterker nog: CJVV kwam direct terug in de wedstrijd toen doelman Tim van de Weerdhof een houdbare inzet liet glippen; 2-1.

Valleivogels oppermachtig

Van den Berg snapte er na de wedstrijd maar weinig van.Zijn ploeg was in de eerste helft tot aan de 40e minuut oppermachtig aan de bal. Wilbert Thomassen had al vroeg de score kunnen openen. Jorino Kleijn zag zijn ingekeerd gekeerd, waarna Alex van Eem in de rebound op doelman Jerre Liebregts strandde. ,,Wij waren echt veel beter dan CJVV”, verwoordde Van den Berg zijn gevoel. ,,Wij stonden verdedigend ook goed en gaven geen drol weg.” In de tweede helft ging het fout voor Valleivogels. Vooral de manier waarop stak de trainer. Twee voorzetten vanaf de rechterflank leidden twee CJVV-treffers in. ,,Bij een voorzet moet je bij je man blijven. Je moet de tegenstander aan blijven kijken. Ballen maken geen treffers, tegenstanders wel.”
Na de 2-3 achterstand probeerde Valleivogels het nog wel en werd nog één keer driegend. Aan de andere kant had Van de Weerdhof een prachtige reflex in huis waarmee hij CJVV van een treffer afhield. Het bleek echter slechts uitstel van executie. De snelle en lichtvoetige spelers van CJVV wisten met de ontstane ruimte op het veld wel raad. Dit resulteerde in de slotfase tot nog twee treffers en een eindstand van 2-5. Van den Berg: ,,Het lukt ons maar niet om een serie neer te zetten na een overwinning.”

Aanhaken of afhaken

Met de uitwedstrijden tegen Maarssen en VVOP voor de boeg, is het opnieuw een kwestie van aanhaken of afhaken. Bij goede resultaten nestelt Valleivogels zich in de middenmoot, bij missers gaat de ploeg de winterstop echt als degradatiekandidaat in. Wanhopen doet Van den Berg nog niet. Dat komt ook door de opbeurende woorden van Bas Wobbes, de ervaren middenvelder van CJVV. Hij sprak Van den Berg bemoedigend toe. ,,Jullie beschikken over een goed voetballende ploeg. De punten komen echt wel.” Tegen Maarssen is aanvaller Mathijs van Dusschoten vanwege een blessure zeker niet van de partij. Friso Drewes hoopt na zijn ribblessure wel weer speelminuten te gaan maken.
Doelpuntenmakers: Rob van Eem en Alex van Eem.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie