De strijd om de koppositie in de Dikke bandenrace.
De strijd om de koppositie in de Dikke bandenrace. Wil Weerd

Wielerspektakel begint met Vroege Vogels Wielerontbijt

Wielrennen

SCHERPENZEEL Om de dag boordevol activiteiten rond de Wielerronde van Scherpenzeel goed te beginnen, organiseren de winkeliers op zaterdag 2 juli een Vroege Vogels Wielerontbijt op Plein 1940. Het ontbijt begint op 07.00 uur.

Rond de Scherpenzeelse wielerronde vinden allerlei activiteiten plaats op en rond het horecaplein bij de start en finish. De activiteiten beginnen al op vrijdagavond. Dan wordt in Partycentrum Boschzicht het Vueltacafé georganiseerd met een hoop wielerpraat en een gezellige pubquiz. Profwielrenster Puck Moonen is van de partij, evenals BMX-er/mountainbiker Twan van Gendt om veel over hun sport te vertellen. Ook zijn Scherpenzelers Wilco en André Diepeveen aanwezig van Broers Naar Bosnië. Zij vertellen over hun bijzondere tocht die zij dit jaar samen met hun broer Aris in Bosnië gaan fietsen. Aansluitend vindt de uitdagende quiz plaats. Kaarten kosten 10 euro.

Zaterdag barst het Scherpenzeelse wielerfeest los met het voor iedereen toegankelijke wielerontbijt, een door Het Scherpe Woude georganiseerde toertocht (vanaf 9.00 uur), de Jumbo Dikke Banden Race (12.00-13.00 uur), een Pumptrack Parcours (13.30-17.00 uur), een Dames Race Clinic die wordt verzorgd door de voormalige profwielrenster Vera Koedooder (13.15-15.15 uur) en springkussens voor kinderen (vanaf 14.00 uur). De wielrenners van de KNWU Sportklasse gaan om 15.30 uur van start en de ‘Locals om 17.30 uur.

Meer info staat op de website wielerrondescherpenzeel.nl

advertentie
advertentie