Afbeelding
Kim Rebergen

‘Brocante geeft warmte en sfeer’

Activiteiten

SCHERPENZEEL Brocanteliefhebbers en koopjesjagers kunnen zaterdag 1 oktober op verschillende Scherpenzeelse adressen terecht voor een bezoek aan de jaarlijkse Brocante-vintage markt. Van 10.30 uur tot 15.30 uur worden er vanaf vier locaties ‘mooie, oude schatten’ verkocht. ,,Jong en oud is welkom om lekker te snuffelen tussen de gebruikte spullen.”

Dat laatste zeggen Dineke van Dijk en Janneke Robbertsen, die deel uitmaken van de organisatie van de Brocante-vintagemarkt. In 2019 organiseerden zij de markt met oude spullen voor het eerst. ,,Het was zo’n succes dat we het ieder jaar zijn blijven doen. Gelukkig kan dat dit jaar weer zonder coronamaatregelen”, zegt Robbertsen.

VAN DEZE TIJD Van Dijk vertelt: ,,Er zijn enorm veel brocantemarkten door het hele land. Brocante leeft op dit moment echt onder de bevolking, mensen vinden het leuk om lekker rond te neuzen.” Haar medeorganisator knikt instemmend. ,,Ook het hergebruiken van oude meubels is helemaal hip. Een likje verf erover en het is weer zo goed als nieuw. Mijn dochter woont nu net op zichzelf. Zij laat ook meubels opknappen om ze opnieuw te kunnen gebruiken. Dat vind ik erg leuk om te zien.”

De vrouwen zijn het erover eens dat oude spullen een tweede leven waard zijn. 

Maar er is volgens hen nog een goede reden om een bezoek te brengen aan de markt. ,,Mensen hebben tegenwoordig ook steeds minder te besteden. Tweedehands kleding is dan helemaal top”, laat Van Dijk weten. ,,Voor kinderen leefde dat altijd wel, maar voor ouderen gaat dit ook steeds meer leven.” Op één van de vier locaties zal tweedehands kleding verkocht worden.

VOOR EEN PRIKKIE ,,We hebben dit jaar vooral veel vintage potten, meubels en decoratie voor in huis te koop.” En dat volgens Robbertsen bijna allemaal voor een prikkie. ,,Het gaat ons er echt om dat we bezoekers blij maken met onze artikelen. Ik heb een oude lamp die misschien vijfentwintig euro waard is, maar als ik denk dat ik er vijf euro voor wil hebben, gaat het echt niet voor een hoger geldbedrag de deur uit. Ik vind het vooral echt leuk om anderen er een plezier mee te doen.”

Waar alle spullen die in de verkoop gaan vandaan komen? ,,Vrienden, familie, kennissen en vanaf onze eigen zolders komt ook een hoop.” 

Van Dijk merkt om haar heen dat mensen gaan ‘ontspullen’. ,,Veel oudere mensen, en ikzelf ook, zijn echt oude dingen weg aan het doen. Boeken en andere spullen die ik van mijn opa en oma of mijn moeder heb gekregen, ben ik aan het uitzoeken om er andere mensen blij mee te maken.”

RUSTIG SNUFFELEN Robbertsen geeft de bezoekers nog een tip mee: ,,Neem echt even de tijd om rustig te kijken of er wat voor je tussen zit. Pas als je even stilstaat om op je gemak rond te snuffelen, vind je de mooiste schatten.” De organisatie kijkt uit naar een gezellige middag. Lachend: ,,En hopelijk zijn er niet alleen veel kijkers, maar vooral ook kopers.”

Deelnemende adressen zijn: Vlieterweg 78, Dorpsstraat 287, Oosteinde 106 en Burg. Roëllaan 11, ook open op vrijdag 30 september van 13.00 uur tot 16.00 uur. 

Kim Rebergen

advertentie
advertentie
advertentie

Laatste nieuws

advertentie

Regiotreffers

Logo

Zakelijk nieuws landelijk

advertentie