Green Screen box
Green Screen box Marjon de Kruijff

Creation Lab in Kulturhus de Breehoek

5 juni 2023 om 10:23 Activiteiten Deel je nieuws

SCHERPENZEEL Kinderen vanaf 7 jaar kunnen eind van deze maand weer meedoen met het Creation Lab in de Bibliotheek Scherpenzeel. 

Tijdens Creation Lab kunnen de kinderen hierbij hun eigen gadgets maken met 3d printpennen. Voor degenen die aan de slag willen met film of fotografie is er een green screen. Met een app kunnen de deelnemers de green screen in van alles veranderen. Bijvoorbeeld een blauwe lucht waar je doorheen vliegt of een jungle waarin je in een auto rondrijdt. 

Voor de muziekliefhebbers is er de Makey Makey. Sluit de Makey Makey aan op de computer en speel piano met bijvoorbeeld klei of fruit. Er zijn ook mini-robotjes. Deze robotjes werken met kleurcodes. Maak een tekening met lijnen en kleuren en de robotjes volgen de lijnen en voeren de opdrachten uit. Er kan ook een programma op de computer gemaakt worden, zodat de robotjes bijvoorbeeld een dansje kunnen doen.

Verder zijn er projecten zoals: programmeren met Scratch, het bouwen van een website, aan de slag met een Arduino en het maken van virtual reality projecten. 

Creation Lab is op vrijdag 30 juni van 16.00 -17.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. 

advertentie
advertentie