Stille meerderheid

28 apr, 06:31 Column Gemeente Scherpenzeel
Burgemeester Wimar Jaeger
Burgemeester Wimar Jaeger

Afgelopen zaterdag kon voor het eerst sinds tijden de jaarlijkse Dachau-herdenking in het Amsterdamse Bos weer doorgaan. Onder een prachtige zon liepen we over het monument met zijn ongelijke stenen, waarin de namen van ruim vijfhonderd concentratiekampen gegraveerd staan. 

Het kon niet uitblijven dat tijdens de speeches meermaals de oorlog in Oekraïne ter sprake kwam. Ook omdat ook die langs de lijnen van de vijf verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog verloopt. Militair geweld, willekeur tegen burgers, politiek gevangenschap, discriminatie en uitsluiting en de universaliteit, waardoor de hele wereld betrokken raakt. In Nederland wordt al bijna tachtig jaar herdacht, opdat zoiets nooit weer gebeurt. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.