Bert Wagendorp
Bert Wagendorp rechtenvrij Marcel Krijgsman

Bert Wagendorp komt naar Scherpenzeel / Woudenberg

Kunst Deel je nieuws

De bekende Nederlandse schrijver Bert Wagendorp komt maandagavond 13 maart om 20:00 uur naar Schimmel 1885 te Woudenberg. 

De Rotary en de Bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg zijn trots dat deze bekende en veelgeprezen schrijver te gast is op de jaarlijkse schrijversavond in de Boekenweek. 

Over Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (1956) is schrijver/columnist en geboren in Groenlo. Hij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en begon zijn carrière in de reclame. In 1985 werd hij sportverslaggever bij de Leeuwarder Courant. Drie jaar later maakte hij de overstap naar de Volkskrant, waar hij nog steeds werkzaam is. Zijn boek ‘Ventoux’ over een wielren-vriendengroep werd een bestseller en is verfilmd. Met zijn dochter Hannah schreef hij het Vader & Dochter boek. In 2017 verscheen de roman Masser Brock. Ferrara, het vervolg op Ventoux, volgde twee jaar later. Bert is een groot wielerliefhebber, medeoprichter en hoofdredacteur van wielertijdschrift De Muur. 

 Over zijn laatste boek: Phoenix

Winterswijk, 1847. Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Hij groeit op in een klein dorp in Wisconsin, tot hij zijn vleugels uitslaat en zijn vriend Kalle achterna reist, die in New York carrière maakt als fotograaf. Daar opent zich een nieuwe wereld.

Al met al belooft het weer een boeiende avond te worden die de moeite waard zal zijn om te bezoeken. Ook wielrenliefhebbers zijn van harte uitgenodigd om de schrijver te ontmoeten. 

 Koop vooral tijdig uw toegangskaarten! Toegangskaarten à € 8,50 zijn online te bestellen via www.bibliotheekeemland.nl/wagendorp

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Bibliotheken in Woudenberg en Scherpenzeel

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Honderden boeren bij Argractie-bijeenkomst in Woudenberg 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Klaar voor woningbouw 10 uur geleden
Afbeelding
Meet & Greet in de ICT: 'Geen ervaring is geen probleem' 25 jan, 15:13
advertentie