De leerlingen van Basisschool Korenmaat in Scherpenzeel sloten vrijdag de Kanjerweek gezamenlijk af met het zingen van het lied 'Kom erbij'.
De leerlingen van Basisschool Korenmaat in Scherpenzeel sloten vrijdag de Kanjerweek gezamenlijk af met het zingen van het lied 'Kom erbij'. Basisschool Korenmaat

KorenmaatKanjers laten talenten zien en horen

Onderwijs

SCHERPENZEEL Basisschool Korenmaat in Scherpenzeel stond afgelopen week in het teken van ‘de Kanjerweek’. Tijdens deze landelijke week staat de sociaal emotionele ontwikkeling centraal en doen de leerlingen mee aan allerlei leuke activiteiten om elkaar beter te leren kennen. De week, die als thema ‘Samen’ had, begon de Korenmaat op ludieke wijze. Leerkrachten deden een heuse flashmob, op het lied ‘Kom erbij’ van kinderen voor kinderen. 

Dinsdag stond in het teken van complimenten geven en ontvangen. Dat is niet eens zo eenvoudig. Woensdag werden met behulp van ‘kanjerpetten’ en rollenspellen allerlei situaties besproken. Donderdag was een doe-eens-samen dag. Groepen werden aan elkaar gekoppeld en deden samen een activiteit bijvoorbeeld voorlezen, gezelschapsspelletjes of knutselen. Vrijdag sloten de kanjers van de Korenmaat de week af door elkaar hun talenten te laten zien. Op het plein werd uiteindelijk door alle leerlingen samen het lied’ Kom erbij’ nog eens  gezongen. Daarbij werd ook naar hartelust gedanst.  

,,We kijken terug op een mooie kanjerweek waarin waardevolle gesprekken ontstonden, we met elkaar hebben besproken welk gedrag we wel willen zien en welk gedrag we niet willen zien. Wekelijks komen deze en andere onderwerpen terug in onze kanjertrainingen in de groepen.’’ 

advertentie