Ditta Oskam bij één van haar geëxposeerde werken.
Ditta Oskam bij één van haar geëxposeerde werken. Adriaan Hosang

Ditta Oskam exposeert kleurrijke kunstwerken

Overig

RENSWOUDE De komende maanden exposeert Ditta Oskam uit Woudenberg in de bibliotheek in Renswoude. Haar moeder bracht haar op het idee om te exposeren. ,,Ik exposeer eigenlijk nooit", legt ze uit. Ze is wel actief bij Galerie in Woudenberg, waar ze iedere dinsdagochtend is.

Terwijl ze bezig is met het ophangen van haar creaties zegt ze: ,,Maar het is wel erg leuk om te doen".

[BORDUREN] Ditta was al snel creatief bezig. Elk vrije uurtje dat ze had benutte ze. Ze is eigenlijk altijd wel met iets bezig. Vanalles pakt ze aan of het nu borduren is, breien of haken.

De expositie van Ditta Oskam maakt duidelijk dat ze bezig is met bijvoorbeeld schilderen, zoals een schilderij van een op een takje kauwende aap of van twee vrouwenhoofden die ze in houtskool heeft uitgewerkt. Er is ook mozaïekwerk, met in het midden een spiegel, aquarelleren en acryl gieten. Acryl gieten kan op diverse manieren. Daardoor ontstaan vaak kleurrijke kunstwerken. Een ander opvallend kunstwerk is dat van een vrouwenhoofd. Bekijk je het nauwkeuriger dan wordt duidelijk dat door het verbinden van draadjes aan kleine spijkertjes iets bijzonders ontstaat.

[KLEIEN] De veelheid aan technieken die getoond worden, maakt duidelijk dat Ditta Oskam veel technieken beheerst. Momenteel is ze vooral bezig met boetseren en mozaïeken. Ze heeft nog een wens, dat is kleien op een draaischijf.

Sommige van haar creaties hebben ook een diepere betekenis, zoals het schilderij met daarop in de hoek een groot rood hart met daarop de tekst 'Maar dient elkander door liefde'. ,,Dat was onze trouwtekst", legt Ditta uit. Ook elders in de bibliotheek kom je kunstwerken met een diepere achtergrond tegen. Ditta is benieuwd of familieleden - in september houden ze een familiefeest - zullen ontdekken dat het werk van Ditta is.

advertentie