Afbeelding
Top 10 crypto koers

Bitcoin koers & top 10 crypto koers

23 april 2021 om 06:00 Partnercontent

Het eerste kwartaal van 2021 zit er alweer op en het is tijd om eens een rondje langs de velden te doen. Niet alleen de Bitcoin koers blijft fier overeind tussen de 50 duizend en 60 duizend dollar, maar ook de top 10 crypto op basis van marketcap doet goede zaken in 2021. Tijd dus om eens te kijken hoe het staat met de top 10 crypto in de wereld! Eerst maar eens de blik op de Bitcoin koers

De afgelopen maand stond Bitcoin op zijn laagste punt op 43.000 euro en als hoogste punt op een kleine 52.000 euro. Dat is een behoorlijk positieve range en de vraag is dan ook vooral aan welke kant Bitcoin zal gaan uitbreken. En wat dan de volgende stap zal zijn. Valt Bitcoin weer terug richting de 30 of 35 duizend dollar? Of breekt hij eindelijk door de 60 duizend heen en maken we ons op voor 75 duizend of misschien zelfs wel meer?

Ondanks dat de Bitcoin koers al een tijdlang met name zijwaarts lijkt te bewegen, is de tendens behoorlijk positief. We zitten dan ook zeker nog in een bull-market, aldus Thanh Lanh Tran van de crypto website cryptokopen.nl. Gedurende de komende maanden verwachten we zeker nog een bepaalde groei te zien op de Bitcoin koers. Dat geldt overigens ook voor de top 10 crypto koersen, aldus Tran. 

Top 10 crypto koers

Ook de top 10 crypto zijn de laatste tijd lekker bezig. Met name op de 7d charts is overwegend een stijgende trend te zien en alleen ADA vormt hier een uitzondering op, samen met Bitcoin. 

ADA verkeert sowieso na een tijdelijke hype in wat zwaarder weer, maar weet de koers tot nu toe behoorlijk aardig te consolideren. Grootste verrassing in de top 10 crypto koersen is toch wel Ripple (XRP). De afgelopen 7 dagen wist de koers van Ripple maar liefst ruim 60% te stijgen. Verwonderlijk en knap, want XRP heeft het de afgelopen tijd zwaar te verduren gehad dankzij pittige rechtzaken en een aantal exchanges wat besloot om Ripple niet langer meer aan te bieden.

Dat onderstreept eens te meer de dynamiek van crypto koersen. Ook al is de tegenstand groot, vaak lijken koersen toch weer op te veren en in een bull-run opgepikt te worden dankzij het overkoepelende positieve sentiment. Zelfs al is crypto tegenwoordig dagelijks in het nieuws en wordt er door miljoenen ter wereld hard gewerkt om de crypto industrie nog groter te maken, we staan nog altijd aan het begin van een algehele maatschappelijke acceptatie.

Toch profiteren niet alleen de top 10 crypto koersen, maar ook de veel kleinere crypto projecten die pas net zijn begonnen van alle positieve berichtgeving rondom blockchain en cryptocurrency’s. Meer en meer veelbelovende crypto projecten zien dagelijks het daglicht en het lijkt voor veel investeerders steeds lucratiever om in een vroeg stadium in deze projecten in te stappen in de hoop dat hun investering een paar keer over de kop gaat en voor veel financieel voorspoed gaat zorgen.

Natuurlijk zijn er ook projecten die met de beste wil van de wereld het toch niet redden en waarbij de tokeneconomics uiteindelijk waardeloos blijken te zijn. Het is dan ook altijd belangrijk voor investeerders om kritisch en scherp te zijn, alvorens men besluit om te investeren in een specifiek project.

Ben je benieuwd naar crypto kopen of naar wat Bitcoin zou kunnen doen voor jouw beleggingsportfolio? Bezoek dan eens onze website en vind betrouwbare aanbieders waar jij je crypto kunt kopen! Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, jij hoeft alleen maar te bepalen waar je graag in zou willen investeren.

advertentie
advertentie