Afbeelding
Photo by bitcointere form PxHere

Het gevaar van crypto

8 oktober 2021 om 10:15 Partnercontent

De verschillende nieuwe crypto coins in omloop creëren voor beleggers een spannende race om de nieuwste Bitcoin te vinden. Met headlines op bijna elke website over Bitcoin stappen vooral veel onervaren beleggers in de wereld van crypto. Wanneer je in 2015 BTC had gekocht en dit al die jaren had vast gehouden dan had je nu een behoorlijk rendement op de balans. Maar dit is maar een van de meer dan 6000 coins in omloop, en er zijn er maar een tientallen die een explosieve stijging hebben ondergaan. Moet je nu wel crypto kopen, of niet?

De hond met weinig diepgang?

Coins zoals Cardona ADA, Ripple XRP, Solana SOL, en Dogecoin DOG halen vaak de headlines door de stijgende koersen. Veel onervaren beleggers verdiepen zich niet goed genoeg in de bedrijven achter de coins, en laten zich beïnvloeden door media berichten, zo ook door social media. Door tweets van multimiljonair Elon Musk werd de Dogecoin een grote hype. Toch, als je jezelf afvraagt of je de Dogecoin moet kopen of niet, is het verstandig meer kennis op te doen over de intentie van de munt. Wat begon als een grap, is nu een munt die vooral door een paar high net personen wordt aangekocht. Er zijn veel minder transacties dan bij bijvoorbeeld Ethereum, en het gevaar van een crypto coin bubble is hoog.

Doe je onderzoek

Wanneer je goed op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen in de sector is het raadzaam dit via erkende kanalen te doen. Via een betrouwbare broker kun je gebruik maken van een mobiele app, zoals bijvoorbeeld de crypto app van Bitvavo. Ook websites zoals coinmarketcap en coindesk geven beleggers een betere inzage in de ontwikkelingen dan twitter of andere sociale kanalen. Een verstandige belegger zal altijd grondig onderzoek verrichten, voordat deze een belegging kiest. Wie weet vind je dan de nieuwe Bitcoin. Als je tenminste het geduld op kunt brengen om een paar jaar te wachten.

advertentie
advertentie