Afbeelding
Foto: Unsplash

Alles over de Intex prism frame zwembad 400 x 200 x 100 cm

23 februari 2022 om 07:33 Partnercontent

Hoe lekker is het om in je eigen tuin een zwembad te hebben. Dat is eigenlijk voor iedereen al simpelweg genieten, maar wanneer je kinderen hebt al helemaal. Deze vinden het namelijk prachtig om thuis te kunnen zwemmen met vriendjes en vriendinnetjes. Waar je hiervoor voorheen een heel zwembad moest (laten) uitgraven, is dat tegenwoordig niet meer nodig.

Een opzetzwembad kan namelijk ook gewoon groot en van goede kwaliteit zijn. Je hoeft dus niet per se een grote tuin en een flink budget te hebben. Een van de goede opties is de Intex prism frame zwembad 400 x 200 x 100 cm, die je uiteraard bij De Zomerspecialist kunt kopen!

Waarom is een Intex zwembad een goede keuze?

Wanneer je op zoek gaat naar een opzetzwembad heb je tegenwoordig natuurlijk behoorlijk wat opties. Een van de merken die je veel voorbij ziet komen is Intex. Dit is dan ook een van de absolute topmerken. Waarom? Allereerst zijn alle zwembaden van Intex zeer stevig en stabiel. Het zwembad heeft aan de buitenkant een stalen frame, dat is afgewerkt met een poedercoating om eventuele roest te voorkomen. Daarnaast is de liner ook heel stevig. Deze is gemaakt van 3-laags materiaal. Er zijn 2 lagen van pvc met daartussen een raster van polyester. Hierdoor is de liner zeer goed bestand tegen slijtage en lekken. Dit maakt dat de zwembaden van Intex allemaal zeer duurzaam zijn en behoorlijk lang mee kunnen gaan. Je haalt met een model van Intex dus een duurzaam en stevig zwembad in huis!

Wat krijg je er bij geleverd wat betreft accessoires?

Een zwembad alleen is natuurlijk leuk en aardig, maar je hebt er idealiter gezien wel wat accessoires bij. Dat is bij de zwembaden van Intex zeker het geval. Deze worden namelijk allemaal hoe dan ook geleverd inclusief cartridge filterpomp en zwembad trap. Een cartridge filterpomp zorgt ervoor dat het water altijd in beweging is en dat alle viezigheid eruit wordt gefilterd. Door de capaciteit van deze pomp kan het gehele zwembad in 4 tot 6 uur worden schoon gefilterd. De filter moet dan wel ongeveer eens per twee weken worden vervangen. We raden daarom ook aan om alvast een aantal filters te bestellen. De zwembadtrap is uiteraard voorzien van anti-slip treden, zodat je veilig en comfortabel uit het zwembad kunt stappen na een verkoelende duik.

Hoe makkelijk is het op te zetten?

Een opzetzwembad is dan wel voor iedereen met een beetje ruimte in de tuin mogelijk, maar niet iedereen heeft zin om lang bezig te zijn met het opzetten van het zwembad. Dat is echter geen probleem, want de zwembaden van Intex zijn zo opgezet. Dit doe je in drie stappen. Je bepaald eerst een vlakke ondergrond waar het zwembad kan staan. Daarnaast leg je dan de onderdelen van het zwembad alvast klaar. Vervolgens klik je de constructie van buizen in elkaar en bevestigt de liner, wat allemaal handig is uitgelegd. Vervolgens sluit je de filterpomp aan. In ongeveer een half uur tot een uur moet je dit makkelijk kunnen doen. Vervolgens vul je het zwembad met water en na een tijdje is het helemaal klaar voor gebruik.

De prijs- kwaliteitsverhouding van een Intex zwembad

De zwembaden van Intex zijn prima betaalbaar, maar niet de goedkoopste optie als je kijkt naar het complete aanbod. Wanneer je echter ook de kwaliteit in ogenschouw neemt, is de prijs wel zeer terecht. De prijs- kwaliteitsverhouding is zeer goed. Uiteraard helpen we je bij De Zomerspecialist graag verder met het maken van een goede keuze!

advertentie
advertentie