Afbeelding
Foto: Shutterstock

Investeren in een bedrijfswagen? Vijf redenen waarom dat een goed idee is!

20 mei 2022 om 07:18 Partnercontent

Meer en meer bedrijven bieden hun werknemers een bedrijfswagen aan als deel van het loonpakket. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: met de stijgende kosten voor het rondrijden in een wagen is een bedrijfswagen een aantrekkelijk aanbod. Maar ook als werkgever kan het heel wat voordelen hebben om te investeren in een wagenpark aan bedrijfswagens. Een investering die hoe dan ook, of je nu kiest voor een Renault Trafic occasion of iets anders, een belangrijke is. Toch zijn er heel wat redenen te bedenken waarom dat een goed idee is. Hier heb je er vijf!

Presentatie telt

Een goede bedrijfswagen is het visitekaartje van jouw onderneming. Dat is niet alleen zo bij klanten, de bedrijfswagen is immers het eerste wat ze te zien krijgen, maar ook bij de werknemers. Het kan het verschil maken tussen een goede werknemer behouden of net kwijt geraken. Wat is een goede bedrijfswagen voor jouw sector? Dat hangt natuurlijk af van wat er nodig is voor het werk. Bij een vertegenwoordiger past eerder een strakke en blitse wagen, bij een stielman natuurlijk eerder iets als een Renault Trafic occasion.

Een handige aftrekpost

Een zakelijke auto brengt als werkgever heel wat kosten met zich mee. Denk maar bijvoorbeeld aan parkeerkosten, aan de verzekeringen, aan brandstof, aan reparaties en gewoon aan onderhoud. Dat brengt echter ook met zich mee dat al deze kosten die je voor een zakelijke auto maakt perfect aftrekbaar zijn. Dat betekent dat je ze af mag trekken van de belastingaangifte over het jaar waar de kosten gemaakt zijn. Dat is handig meegenomen voor een bedrijfsvoordeel voor jouw werknemers dat je al bijna standaard moet aanbieden tegenwoordig. Wat je wel moet onthouden is dat je de bonnetjes van alle kosten bij blijft houden als bewijs.

De investeringsaftrek

Een zakelijke investering, of dat nu een nieuw machinepark of een Renault Trafic occasion is, is iets dat de overheid graag heeft en tracht te stimuleren. Het kan het daarom waard zijn om even na te gaan of je in aanmerking komt op de zogenaamde kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Kom je hiervoor in aanmerking? Dan kan je een percentage op jouw investering gebruiken als aftrekpost op de winst. Handig meegenomen!

Het afschrijven van de zakelijke wagen

Een bedrijfsauto kopen heeft als effect dat je werkkapitaal kleiner wordt. Het heeft echter ook als effect dat je een percentage van de restwaarde van de wagen jaarlijks van de winst mag aftrekken. Bedrijfswagens die je aanschaft met geld van de zaak of door financial lease kunnen van dit effect genieten.

Wees niet bang voor te weinig kilometers

Heb je een bedrijfsauto? Dan moet je hier in de regel de zogenaamde bijtelling op betalen. Dit kan een fiks bedrag zijn. Gelukkig is er ook op deze regel een uitzondering. Rij je in jouw zakelijke wagen privé minder dan vijfhonderd kilometer? Dan valt deze bijtelling weg. Dat kan afhankelijk van de wagen een serieuze slok op de borrel schelen. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat je de rittenregistratie bijhoudt om het aantal kilometers aan te tonen die je zakelijk en privé hebt afgelegd.

Bonus: handige manier van loonsverhoging!

Schaf je een Renault Trafic occasion aan als bedrijfswagen of een alternatief? Dan is dat een ontzettend handige manier om jouw werknemers een loonsverhoging te bieden zonder al te gekke lasten op het extra bedrag te betalen. Op een bedrijfswagen betaal je immers een stuk minder lasten dan op een hoger loon. Zo is en blijft jouw bedrijf aantrekkelijk om in aan de slag te zijn of te gaan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie