Afbeelding
Foto: Pixabay

De voordelen van een goede bromfietsverzekering

17 oktober 2022 om 11:29 Partnercontent

Iedereen die in Nederland met een bromfiets de openbare weg betreed, dient op z’n minst een WA verzekering te hebben. Deze verzekering is verplicht en zorgt ervoor dat de kosten voor schade bij de andere partij door toedoen van jouw, volledig door je verzekeraar wordt vergoed. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat dit niet verplicht is jij de kosten uit eigen zak moet gaan betalen. De kans dat er dan een hele hoop mensen naar hun centen kunnen fluiten is dan vrij groot. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, is dit bij wet verplicht. Naast het feit dat een verzekering verplicht is, heeft een goede verzekering ook tal van voordelen. Welke dit zijn, vertellen we je in dit artikel.

De schade wordt vergoed

Kies je voor een WA verzekering bij Alpina, dan worden de kosten bij schade aan de tegenpartij volledig voor je vergoed. De kosten voor schade aan je eigen voertuig zijn bij een WA verzekering voor eigen rekening. Dit geldt overigens ook voor een WA+ verzekering. Het enige verschil tussen deze beide, is dat je bij een WA+ verzekering ook bent verzekerd tegen diefstal, vandalisme en schade door storm of brand. Kies je voor een Allrisk verzekering, dan worden ook de kosten voor schade aan je eigen voertuig vergoed. Echter is het wel belangrijk om voor jezelf te bepalen of dit wel of niet rendabel is. Op het moment dat je namelijk een bromfiets van enkele jaren oud hebt, dan wegen de kosten voor je verzekering vaak niet op de tegen kosten voor reparatie. Zeker iets om over na te denken dus.

Het eigen risico

Op het moment dat jij een bromfietsverzekering afsluit, dan krijg je ook te maken met een eigen risico. Dit is het bedrag dat je bij een eventuele claim uit eigen zak dient te betalen. Vooral wanneer je kiest voor een goedkope verzekering, is de kans groot dat dit bedrag een stuk hoger ligt, dan wanneer je kiest voor een wat duurdere verzekering. Het is daarom dus ook altijd aan te raden om je verzekering niet alleen op basis van de maandelijks te betalen premie af te sluiten, maar ook te kijken naar zaken zoals de hoogte van het eigen risico. 

Bereikbaarheid

Een goede verzekeraar kenmerkt zich met name door het stukje service. Op het moment dat er iets aan de hand is of wanneer je vragen hebt, is het wel zo prettig dat je er terecht kunt en dat je op de juiste manier te woord wordt gestaan en wordt geholpen. Bij een wat goedkopere verzekeraar zie je vaak dat de klantenservice iets lastiger bereikbaar is en dat ook eventuele claims doorgaans iets langer blijven liggen. Dit is uiteraard niet altijd het geval, maar vaak dient het verschil in premie wel ergens vandaan te komen. Denk er dus goed over na op het moment dat jij een verzekering afsluit, wat je nu allemaal belangrijk vindt. Is een lage premie het enige doel, dan hoef je verder nergens naar te kijken. Wil je de beste dekking en ook service, dan kun je beter kiezen voor een wat duurdere verzekeraar, die haar sporen in de voorbije jaren al meermaals heeft verdient.

advertentie
advertentie