Afbeelding
Foto: Pexels

Wat zijn de voordelen van LED strips?

3 september 2021 om 11:51 Partnercontent

Als je een kamer wilt inrichten in je woning voor je kind dan moet je onder meer gaan nadenken over de kleur van de muren. Natuurlijk wil je kind bij deze keuze ook een rol spelen. Bovendien zijn de lampen in de kamer ook van belang. Zo zal er hoe dan ook een grote hanglamp geïnstalleerd moeten worden. Zo’n lamp kun je kopen bij een LED webshop. Het is dan ook verstandig om voor LED verlichting te kiezen, wat tevens het geval is bij de buitenlampen met sensor in je tuin. LED verlichting kun je in veel verschillende vormen en maten vinden, waaronder LED strips. Hieronder kun je lezen wat hier de voordelen van zijn. 

Zeer energiezuinig 

Striplichten met de LED technologie zijn, net als alle LED producten, extreem energiezuinig. Ze verbruiken ongeveer 90 procent minder elektriciteit dan elke andere even heldere vorm van verlichting. Een van de redenen hiervoor is dat de op de strips gemonteerde LED lampen slechts een zeer kleine hoeveelheid warmte produceren. In vergelijking met halogeen- en gloeilampen lichtbronnen blijven LED striplampen ongelooflijk koel, waardoor er dus amper warmte en hierdoor ook weinig energie verloren gaat. Op het gebied van verlichting is warmte namelijk een verspillend bijproduct. Het zorgt ervoor dat lichtbronnen meer energie verbruiken dan nodig is en sneller verslijten dan nodig is. Doordat de LED strips zo energiezuinig zijn, zul je dus ook kunnen besparen op je energierekening. Op de lange termijn kan dit zomaar veel geld schelen!

Lange levensduur

Omdat LED strips zo weinig warmte produceren, hebben ze een extreem lange levensduur. Hierdoor hoef je ze veel minder vaak te vervangen dan de conventionele lichtbronnen die je misschien gebruikt. De LED striplichten hebben een levensduur van ongeveer 50 duizend uur. Soms kunnen ze zelfs nog langer gebruikt worden! Op basis van 8 uur gebruik per dag betekent dit dat ze minimaal zo’n 17 jaar efficiënt zullen werken. Dit is meer dan twee keer de levensduur van halogeenlichtbronnen. En het is ongeveer 20 keer langer dan gloeilampen! Door de extreem lange levensduur van de LED lampen kun je opnieuw geld besparen, want dit zorgt ervoor dat je minder vaak een vervanger aan hoeft te schaffen. 

Veelzijdig en flexibel

LED strips zijn niet alleen extreem veelzijdig, ze zijn ook letterlijk flexibel. Je kunt ze in een zeer breed scala aan toepassingen gebruiken, zoals in de slaapkamer van je kind. Je kunt je TV in de woonkamer, vitrinekast of de keuken van achteren verlichten ermee bijvoorbeeld.  Je kunt ze ook buiten in de tuin of zelfs in de hottub gebruiken. Zorg ervoor dat je het juiste type koopt met een voldoende hoog niveau van bescherming tegen binnendringen. Inderdaad, LED striplampen bieden mogelijkheden om vrijwel elk type toepassing te verlichten. En omdat ze echt flexibel zijn, kun je ze buigen, knippen en aanpassen aan installaties in alle soorten en maten!

Verlichtingssfeer aanpassen

LED strips zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en helderheidsniveaus. Zo geven enkelkleurige LED strips een kleur naar keuze af en kun je ze dimmen, waardoor ze ideaal zijn om sfeer te brengen in een woonruimte of slaapkamer. Er zijn eenkleurige, RGB en RGBW kleurveranderende LED stripverlichting in zowel 12-volt als 24-volt opties. Er zijn ook tweekleurige, zij-uitstralende en LED-pixeltape, dus je zult zeker een type vinden dat aan al je verlichtingsbehoeften voldoet, of ze nu heel eenvoudig of extreem complex zijn. De kleurveranderende varianten van LED striplampen kunnen, naast alle primaire kleuren, ook zowel koele (6000K) als warmwitte (3000K) kleurtemperaturen produceren waarmee je de sfeer van je kamer kunt afstemmen op de functie en je stemming.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie