Afbeelding
Foto: Jiemei Lin via Unsplash

Tuinmeubelen beschermen: 5 tips om jouw buitenmeubels te beschermen na de zomer

18 september 2023 om 12:06 Partnercontent

De zomer is voorbij en het is tijd om jouw tuinmeubelen alvast te beschermen tegen de regen, sneeuw en vorst. Tuinmeubelen zijn niet goedkoop en het is daarom belangrijk om ze goed te onderhouden. Het beschermen van jouw tuinmeubelen kan veel tijd en geld besparen op lange termijn. In dit artikel geven we je vijf handige tips om jouw buitenmeubels te beschermen na de zomer, zodat ze er volgend jaar weer als nieuw uitzien!

Reinigen

Het eerste wat je kunt doen om jouw tuinmeubelen te beschermen, is om ze grondig schoon te maken. Verwijder alle vlekken en vuil met een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel. Je kunt ook speciale reinigingsmiddelen kopen die perfect geschikt zijn voor het schoonmaken van tuinmeubelen als picknickbanken of buitentafels. Na het schoonmaken, droog je de meubels af met een zachte doek voordat je ze opbergt.

Beschermen tegen vocht

Het is belangrijk om tuinmeubelen te beschermen tegen vocht. Dit kan je doen door de meubelen onder een afdak te plaatsen of door ze af te dekken met waterdichte hoezen. Er zijn speciale hoezen verkrijgbaar voor tuinmeubelen die volledig waterdicht zijn. Hierdoor blijven jouw meubels droog en voorkom je schade door vocht.

Binnen opbergen

De beste manier om tuinmeubelen te beschermen tegen de elementen, is door ze binnen op te bergen. Als je voldoende ruimte hebt, kan je jouw meubels in een schuur, garage of opslagruimte opbergen. Op deze manier zijn ze beschermd tegen regen, sneeuw en vorst. Het kan ook helpen om de meubels met oude lakens te bedekken om ze stofvrij te houden.

Behandelen met beschermingsmiddelen

Er zijn verschillende beschermingsmiddelen die je kunt gebruiken om jouw tuinmeubelen te beschermen. Zo kan je meubels insmeren met een speciale olie die vochtwerend is. Deze olie beschermt niet alleen tegen vocht, maar geeft het hout ook een mooie glans. Dit geldt ook voor metalen en kunststofmeubels. Er zijn speciale beschermingsmiddelen verkrijgbaar voor elk type materiaal.

Onderhoud

Naast het reinigen en beschermen van jouw tuinmeubelen, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Regelmatig onderhoud kan helpen om vuil en vlekken te voorkomen en voorkomen dat het materiaal verslechtert. Onderhoud voor houten meubels kan inhouden dat je ze om de paar maanden schuurt en behandelt met olie. Voor metalen en kunststofmeubels kan je ze schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en afnemen met een doek.

In het kort

Het beschermen van jouw tuinmeubelen na de zomer is essentieel om ervoor te zorgen dat ze er volgend jaar nog mooi uitzien. Door ze te reinigen, beschermen tegen vocht, binnen op te bergen, te behandelen met beschermingsmiddelen en goed te onderhouden zorg je ervoor dat jouw meubels langer meegaan. Hopelijk helpen deze tips jou bij het beschermen van jouw tuinmeubelen en kan je er nog vele jaren van genieten.

advertentie
advertentie