‘Van de Peut was abuis; provincie deed Scherpenzeel helemaal geen toezeggingen’

11 mrt, 17:45 Politiek Fusie met Barneveld André van der Velde
De provincie Gelderland ontkent bereid te zijn de portemonnee te trekken voor het behoud van Scherpenzeelse voorzieningen  als de Breehoek, de bieben het zwembad, na de fusie met Barneveld. Raadsid Aart van de Peut meende dat Markink die toezegging had gedaan. Markink ontkent iets te hebben toegezegd.
De provincie Gelderland ontkent bereid te zijn de portemonnee te trekken voor het behoud van Scherpenzeelse voorzieningen als de Breehoek, de bieben het zwembad, na de fusie met Barneveld. Raadsid Aart van de Peut meende dat Markink die toezegging had gedaan. Markink ontkent iets te hebben toegezegd.

SCHERPENZEEL Gedeputeerde Jan Markink heeft géén toezeggingen gedaan aan Scherpenzeel om de portemonnee te trekken voor het in stand houden van belangrijke voorzieningen zoals De Breehoek, de bieb en het zwembad in geval van een herindeling met Barneveld. Dat liet de bestuurder woensdagmorgen weten op vragen hierover in een vergadering van Provinciale Staten van Gelderland.

De vragen in Provinciale Staten werden gesteld naar aanleiding de bewering van CU-raadslid Aart van de Peut eerder deze week, dat Scherpenzeel zich bij een fusie geen zorgde hoefde te maken over de financiële toekomst van deze voorzieningen omdat de provincie reeds heeft toegezegd hierin financieel te zullen gaan bijdragen. Gedeputeerde Markink zou dit hebben beloofd in een bijeenkomst met de drie oppositiepartijen over de voortgang van het herindelingstraject. ,,Ik heb niets toegezegd. Punt’’ meldde de Gedeputeerde kort en bondig aan Provinciale Staten. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.