Marieke Teunissen wordt de nieuwe burgemeester van Scherpenzeel.
Marieke Teunissen wordt de nieuwe burgemeester van Scherpenzeel. VVD Renswoude

Renswoudse Marieke Teunissen nieuwe burgemeester Scherpenzeel

4 november 2022 om 11:00 Politiek

SCHERPENZEEL De Renswoudse oud-wethouder Marieke Teunissen (VVD) is donderdagavond door de gemeenteraad voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Scherpenzeel. 

De vertrouwenscommissie bestaande uit de fractievoorzitters van alle partijen droeg Teunissen namens de gemeenteraad voor als de opvolger van waarnemend burgemeester Wimar Jaeger. De commissie omschrijft haar als ,,attent, zorgzaam en meelevend’’ en benadrukt haar affiniteit met kleine dorpskernen. ,,En daarmee is zij een boegbeeld voor Scherpenzeel. Zij is de beste burgemeester voor Scherpenzeel!’’

Marieke Teunissen (45)  was sinds 2018 wethouder in Renswoude, na eerst vier jaar raadslid geweest te zijn. Daarvoor was zij tien jaar werkzaam bij de gemeente Ede op het gebied van grondzaken. In mei dit jaar werd zij geïnstalleerd als wethouder in Oudewater. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.  

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) beoordeelt de komende weken de aanbeveling van de gemeenteraad en de procedure die doorlopen is. Na een gesprek met de voorgedragen kandidaat, beslist de minister over de voordracht. De benoeming is definitief als de koning en de minster van BZK hun handtekening hebben gezet onder het benoemingsbesluit. 

Op donderdag 15 december wordt Teunissen tijdens een bijzondere gemeenteraadsvergadering in De Breehoek geïnstalleerd als nieuwe burgemeester. 

Met de benoeming van Teunissen heeft Scherpenzeel voor het eerst sinds 2018 weer een kroonbenoemde burgemeester.

advertentie
advertentie