Gymvereniging DOTO grossierde zaterdag in medailles.
Gymvereniging DOTO grossierde zaterdag in medailles. DOTO

DOTO teams pakken goud, zilver en brons

24 januari 2023 om 09:26 Gymnastiek

SCHERPENZEEL/AMERSFOORT Drie DOTO teams, samen tien turnsters, deden zaterdag mee aan hun eerste voorwedstrijd in Amersfoort. Met succes, want de Scherpenzeelse gymvereniging oogstte brons, zilver én goud.

Team niveau bestaande uit debutant in de selectie Britt Quint (2011), Lynn van Huigenbos & Milou Witbraad (2012), Fleur van der Erve en Femke Wallert (2013). Helaas blesseerde Femke zich in de ochtend en kon niet deelnemen. Britt turnde voor het allereerst een wedstrijd en had als doel alle oefeningen uit te turnen en dit is gelukt. Fleur viel op door een goede brugoefening en behaalde op dit toestel de derde plek. Lynn turnde nette oefeningen. Twee goede sprongen zorgden voor een derde plek op sprong. Een val bij balk weerhield haar van een podiumplek. Milou turnde na anderhalf jaar blessures een goede stabiele wedstrijd. Zij haalde op vloer de derde plaats en mocht in de meerkamp brons voor de vierde allround score ophalen. Als team behaalden zij de derde plaats.

Van team niveau 6 was Caitlynn Thompson (2012) de meest ervaren turnster. Nowi van Ravenhorst (2012) turnde haar eerste KNGU-wedstrijd net als Sanne de Greef (2013). Dian Michel (2013) stroomde dit seizoen in bij de selectie. Deze laatste twee werd de druk te veel en zij maakten veel fouten. Nowi turnde een erg goede brugoefening, tweede op dit toestel in de ranking. Caitlynn was goed gefocust en turnde consistent. Vooral op balk (3e) maakte ze indruk. Zij kreeg voor het allround individueel resultaat brons voor de vierde plaats. Het team pakte zilver.

In de laatste ronde mocht Annebel Schimmel (2007) haar oefeningen tonen. Zij werd toegevoegd aan het team van Agilitas uit Bunschoten. Ze begon goed met twee overtuigende sprongen, derde op dit toestel. Brug en balk mogen de oefeningen stabieler en de moeilijkheidswaarde hoger. Op vloer straalde ze. Met haar teamgenoten pakte ze goud.

advertentie
advertentie