Afbeelding
Guido de Boer

Scherpenzeel en Schefczyk langer met elkaar door

Voetbal

SCHERPENZEEL Jürgen Schefczyk is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Scherpenzeel. Het contract tussen club en trainer is met één seizoen verlengd. Bovendien hebben beide partijen een optie afgesproken voor een derde seizoen. ,,De intentie is om een mooie, lange periode samen te werken", reageert Schefczyk.

De contractverlenging werd bekendgemaakt op de nieuwjaarsaftrap van de eersteklasser. Voorzitter Gijs van den Broek laat weten dat de vereniging 'uiterst tevreden is met de onderlinge samenwerking'. Ook Schefczyk steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. ,,Ik ben hier heel blij mee. Ik zie nog heel veel perspectief in deze spelersgroep en bij deze club. Daarnaast denk ik dat er ook ontwikkelkansen zijn."

Schefczyk doelt onder meer op het inpassen van jonge spelers, die momenteel vooral in het tweede elftal spelen. De aansluiting met het eerste team is een aandachtspunt. Ook bij het herstel van blessures heeft hij nog wensen. Meer specifieke aandacht voor spelers die aan hun herstel werken, maar nog niet de groepstraining kunnen hervatten, staat op zijn wensenlijstje. ,,Maar voor nu ben ik heel tevreden over hoe het nu gaat."

[GOOI DOEN] Scherpenzeel staat tweede in de eerste klasse en is met een periodetitel op zak al verzekerd van nacompetitievoetbal. Na de winterstop kunnen de blauw-witten een gooi doen naar de titel in de eerste klasse A. ,,Het is geen must om kampioen te worden, we zijn niet gestart met die ambitie", benadrukt Schefczyk. ,,Maar we willen het inmiddels wel heel graag."

De A-selectie is inmiddels aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft begonnen. Afgelopen zaterdag werd er weer voor het eerst getraind. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft – die met een thuisduel met ZOB op 25 januari begint – speelt Scherpenzeel een paar oefenwedstrijden. De eerste is komende zaterdag tegen zaterdaghoofdklasser DFS uit Opheusden.

advertentie