Kevin Sissing op archieffoto.
Kevin Sissing op archieffoto. Guido de Boer

Sissing leidt Scherpenzeel naar simpele bekerzege

13 oktober 2020 om 23:42 Voetbal

SCHERPENZEEL Met speels gemak heeft Scherpenzeel vanavond de tweede knock-outronde van het districtsbekertoernooi in West 1 bereikt. Vierdeklasser DEV uit Doorn kreeg met 8-0 klop. ,,We hebben gedaan wat van ons verwacht mocht worden”, stelt coach Jürgen Schefczyk.

Scherpenzeel had al binnen twintig minuten de wedstrijd beslist. Toen stond het al 4-0, vooral dankzij de hattrick van Kevin Sissing. Nehkomi Veldt was de andere doelpuntenmaker. ,,Mijn ervaring is dat dit soort wedstrijden ook heel taai kunnen zijn, maar dat was niet het geval. Zeker als we vroeg scoren, dan hebben we een ploeg die, ook als de ruimtes klein gehouden worden door de tegenstander, heerlijk kan voetballen”, zegt Schefczyk.

Sissing scoorde voor rust nog zijn vierde van de avond, terwijl een DEV-speler ook een eigen goal maakte. Na rust vonden Ali Edan en opnieuw Sissing het net nogmaals.

Of de bekerzege waarde heeft, valt overigens te betwijfelen. Omdat het amateurvoetbal de komende weken stilgelegd wordt vanwege corona en het uitspelen van de competitie daarmee in de knel komt, is het zeer de vraag of het districtsbekertoernooi afgemaakt wordt.