Rik Huijser, hier in actie tegen Lelystad'67, schoot de 2-1 raak tegen VRC.
Rik Huijser, hier in actie tegen Lelystad'67, schoot de 2-1 raak tegen VRC. Guido de Boer

Valleivogels ‘niet goed genoeg’ tegen VRC

27 november 2021 om 19:42 Voetbal

SCHERPENZEEL Valleivogels is tegen de vierde nederlaag van het seizoen aangelopen. Het Veenendaalse VRC was de Scherpenzelers net iets te machtig. ,,We waren, over de hele wedstrijd gezien, uiteindelijk vandaag niet goed genoeg.”

Dat stelt assistent-coach Wilco Diepeveen, die bij Valleivogels de eindverantwoordelijkheid had. Hoofdtrainer Rob van den Broek lag met griep op bed. ,,Bij hun 1-0 en 2-0 stond onze organisatie niet goed. Tegen goede ploegen als VRC breekt je dat op.” VRC trof doel dankzij Daan Olde (corner) en Robin Segers (omschakelmoment). De Scherpenzelers waren op hun beurt gevaarlijk via Rik Huijser, maar diens schot werd uit de kruising geranseld.

Na rust kreeg Huijser in de 72ste minuut alsnog de 1-2 op het bord, maar het geloof in een punt ebde snel weer weg. Een minuut later krulde Segers op fraaie wijze de 3-1 in de touwen. Diepeveen: ,,Daarna hebben we nog wel wat geprobeerd met wissels, maar het zat er niet in.”