Lars ten Teije (archiefbeeld) scoorde de 1-3 tegen Achilles'29.
Lars ten Teije (archiefbeeld) scoorde de 1-3 tegen Achilles'29. Guido de Boer

Scherpenzeel zet ondanks achterstand Achilles’29 opzij

5 februari 2023 om 20:22 Voetbal

SCHERPENZEEL Bij Achilles’29 heeft Scherpenzeel de draad van het winnen weer opgepakt. De 0-1 nederlaag van vorige week tegen LRC werd weggepoetst met een 1-4 overwinning. ,,Al was het begin wel lastig”, zegt Koen Janssen.

De coach van de Scherpenzelers zag dat de thuisploeg op 1-0 kwam. De bal werd met een fraaie krul achter doelman Stef Brummel geschoten. ,,Dan flitst na die wedstrijd van vorige week toch even door je hoofd dat het toch niet weer zo’n wedstrijd wordt”, vertelt Janssen. Qua veldspel was er echter een wereld van verschil: Scherpenzeel creëerde voldoende kansen.

Alleen het afronden had wat meer voeten in de aarde. Pas de vierde opgelegde kans ging raak. Timo Jochemsen maakte 1-1, al vlot gevolgd door de 1-2 van Olivier Pilon. ,,Daarna zijn we geen moment meer in de problemen gekomen.” Vlot na rust werd het 1-3 via Lars ten Teije, het slotakkoord werd verzorgd door Arwin van Soest. Naaste belager LRC kwam niet in actie.

Volgende week kan Scherpenzeel opnieuw de borst nat maken. Dan komt Bennekom, al vijf wedstrijden op rij gewonnen, naar De Bree-Oost. ,,We zijn gewaarschuwd”, aldus Janssen. 

Doelpunten Scherpenzeel: Timo Jochemsen, Olivier Pilon, Lars ten Teije en Arwin van Soest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie