Renswoude scoort landelijk hoog bij vluchtelingenopvang

6 jul, 11:59 Maatschappelijk Adriaan Hosang
Scholieren die in Veenendaal zijn opgehaald krijgen een ijsje vanwege het warme weer.
Scholieren die in Veenendaal zijn opgehaald krijgen een ijsje vanwege het warme weer.

RENSWOUDE Bij de opvang van vluchtelingen scoort het landelijk gezien kleine Renswoude erg hoog bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Burgemeester Petra Doornenbal bevestigt dat. ,,Maar we doen dit niet alleen als gemeente. Onze gastgezinnen, bedrijven en vrijwilligers leveren ook veel extra inzet.’’

Naar verhouding hebben wij veel mensen uit Oekraïne in Renswoude’’, merkt Petra Doornenbal op. ,,Op dit moment hebben we honderdvijftien Oekraïners ingeschreven staan in onze basisadministratie in Renswoude.”

,,Er ligt een ‘lijntje’ tussen Oekraïne en Renswoude’’, legt ze uit, ,,omdat een aantal jaren geleden een man uit Oekraïne verbleef en werkte bij één van onze zorgboerderijen. Toen via dit contact duidelijk werd dat er een bus vol met mensen naar Nederland zou komen, hebben we rondgevraagd wie ervoor open stond om mensen op te vangen. Er werden ruimtes beschikbaar gesteld door mensen die een gastenverblijf hebben of een kantine of een deel van hun bedrijfsruimte geschikt wilden maken. Ook een stacaravan in de tuin bleek een prima mog..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.