Rode Kruis heropent crisisnoodopvang in voormalig Aldi-pand

7 jul, 18:58 Maatschappelijk Margreet Hendriks
Het voormalige winkelpand van de Aldi aan de Dorpsstraat zal opnieuw worden gebruikt als crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen.
Het voormalige winkelpand van de Aldi aan de Dorpsstraat zal opnieuw worden gebruikt als crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen.

SCHERPENZEEL De onlangs gesloten crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de voormalige Aldi in Scherpenzeel gaat toch weer open. Burgemeester Wimar Jaeger heeft daartoe besloten, omdat de vraag naar opvanglocaties momenteel erg hoog is. De crisisnoodopvang begint vrijdag 15 juli en duurt tot eind september.

De locatie zal als doorstroomlocatie dienstdoen voor Veiligheidsregio Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid en biedt plaats aan maximaal tachtig vluchtelingen. Vluchtelingen die uit Oekraïne Nederland binnenkomen, verblijven er een paar dagen voordat ze worden doorverwezen naar een plek voor langdurige opvang.

Burgemeester Jaeger: ,,We kijken terug op een succesvolle uitvoering van de crisisnoodopvang in mei en juni van dit jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat we als dorp nogmaals een eerste opvang aan deze oorlogsvluchtelingen kunnen bieden.’’ Het Rode Kruis bemenst en coördineert de opvang. ,,Het grootste deel van de organisatie en uitvoering ligt ditmaal bij de professionals van het Rode Kruis, zodat de druk op de gemeentelijke organi..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.