Pannenkoeken eten voor het goede doel.
Pannenkoeken eten voor het goede doel. Adriaan Hosang

Pannenkoeken eten voor Light for the Children

3 februari 2020 om 09:50 Overig

RENSWOUDE In gebouw Rehoboth werd zaterdagavond een pannenkoekenfestijn gehouden, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de Stichting Light for the Children.

Zo'n 140 personen kwamen pannenkoeken eten. Mede dankzij de steun van Pannenkoekenrestaurant De Bijenmarkt en Hugo's Pannenkoekenrestaurant was er tenslotte een netto opbrengst van € 865. De organisatoren waren hier erg tevreden over. Gijsbert Schouten: ,,Zo krijgt het project weer een steuntje in de rug. De huis-aan-huis collecte bracht eerder € 1.700 op. Het was een geslaagde avond. Het heeft wat voorbereiding gekost, maar we waren lekker bezig".

HUIS VAN HOOP De voormalige Renswoudse Gijsbertha Schouten en haar man Jac-Louis van Rooyen vangen in Gobabis (Namibië) in het Huis van Hoop.

Hier worden kinderen in crisissituaties opgevangen, krijgen ze een veilige plek en, naast eten en kleding, vooral ook liefde. Door een adoptieprogramma kunnen ze naar school gaan, schoolspullen krijgen, een schooluniform en iedere dag een warme maaltijd.

In gebouw Rehoboth bakte een groep van zes vrijwilligers urenlang pannenkoeken, terwijl anderen de pannenkoeken uitdeelden of de tafels schoonmaakten, zodat een volgende groep er weer plaats kon nemen. Achter de kassa Gijsbert Schouten, de vader van Gijsbertha.

IN DE RIJ Het pannenkoekenfestijn duurde van 17.00 tot 19.00 uur. De bezoekers stonden af en toe in de rij om de volgende pannenkoek te bemachtigen.

Daarna kon iedereen aan de slag om de zaak weer helemaal schoon te maken.

Genieten van de pannenkoeken in de grote zaal van Rehoboth.
In de rij voor een volgende pannenkoek.
advertentie
advertentie