De prijswinnaars bij het jokeren en klaverjassen tijdens de kaartmarathon in Renswoude.
De prijswinnaars bij het jokeren en klaverjassen tijdens de kaartmarathon in Renswoude. Adriaan Hosang

‘Schotels met vlees voor winnaars’

3 januari 2023 om 19:58 Overig

RENSWOUDE Ieder jaar wordt rond de jaarwisseling het marathonkaarten gehouden in de kantine van de VV Renswoude. Meestal gebeurt dat op een zaterdag maar dat was vanwege de jaarwisseling dit jaar geen mogelijkheid en dus werd uitgeweken naar de woensdag. Winnaar werd Gerard Blaauwendraat met 18.844 punten, tweede Bert Leppers met 18.114 punten, derde Eduard van Zetten met 18.108 punten, vierde Teus van Voorthuizen met 18.086 punten en vijfde Guus van Houten met 17.674 punten. Winnaar bij het jokeren was Wil Heijkamp met 272 punten, tweede Teunie Brouwers met 302 punten en derde Dien Groeneveld met 305 punten.

VERSTEK LATEN GAAN

Als je niet kaart op een zaterdag kost dat vrijwel altijd deelnemers, en dat was dus dit jaar ook het geval, terwijl ook een aantal liefhebbers die zich aangemeld hadden op het laatste moment verstek moesten laten gaan. Maar desondanks was er woensdag toch weer een gezellige stemming en waren heel wat liefhebbers van klaverjassen en jokeren komen opdraven. Voor sommigen was het al vroeg dag, want ook al woonde je in Rhenen of Veenendaal of misschien Barneveld het was wel zaak dat je om 7.45 uur aanwezigen in de kantine want daar werd om 8.00 uur met kaarten begonnen. 

INWENDIGE MENS

De aanwezigen werden welkom geheten door Kees Overeem, die samen met Teus Lagerweij en enkele vrijwilligers de organisatie voor hun rekening hadden genomen. Het was Kees Overeem die de deelnemers welkom heette en in het kort inging op het programma voor deze kaartdag. 

Tijdens de kaartmarathon werden de deelnemers voorzien van koffie en thee en was er tussen de middag ook tijd voor een kop soep en waren er broodjes, zodat men voor wat betreft de inwendige mensen niet in de problemen hoefde te komen. En om 8.00 uur kon dat gestart worden met datgene waarvoor iedereen gekomen was, kaarten. 

(Lees verder onder de foto)


De kaartmarathon in Renswoude. - Adriaan Hosang

MARATHON 

Het overgrote deel van de deelnemers stortte zich op klaverjassen, terwijl een kleiner deel, veelal vrouwen zich bezig hield met jokeren. Onder de deelnemers diverse liefhebbers die al heel wat jaartjes aan de kaartmarathon deelnemen, terwijl ook sommigen aan de kaartcompetitie in de kantine van de VV Renswoude deelnemen en dat altijd met heel veel plezier doen, dat zien als een afleiding, er even uit zijn en gewoon lekker bezig zijn met kaarten. Tijdens de kaartmarathon waren er deelnemers die het goed deden, terwijl anderen net even wat minder succesvol waren. 

Rond 17.30 uur was het tijd voor de prijsuitreiking en waren de uitslagen bekend. Kees Overeem bedankte allereerst de deelnemers voor hun deelname en komst naar de kantine. Ook bedankte hij enkele vrijwilligers die de handen uit de mouwen hadden gestoken om dit gebeuren tot een succes te maken. Hierna ging hij over tot de prijsuitreking en werd gestart met de klaverjassers.

Nadat de prijswinnaars hun prijzen, bestaande uit schotels met vlees, in ontvangst genomen hadden, was het tijd voor de verloting, waarbij de prijswinnaars zelf een keuze konden maken uit de beschikbare prijzen. Het was volgens enkele deelnemers opnieuw een gezellige kaartmarathon. Een deel kijkt al weer uit naar de eerstkomende avond voor de kaartcompetitie. Opvallend was wel dat tussen de bedrijven door gewag werd gemaakt van enige onzekerheid over de dag waarop het competitiekaarten gehouden wordt, wat tot nu steeds op vrijdagavond was.

De kaartmarathon in Renswoude.
advertentie
advertentie