Afbeelding
Foto Pexels

Kunststof kozijnen laten monteren? Drie tips om de goede kozijnen te kiezen

4 april 2024 om 11:43 Partnercontent

Wil jij thuis of op de zaak kunststof kozijnen laten plaatsen? Dan sta je voor een grote investering. Die is het helemaal waard, maar kies wel voor goede kozijnen. Wij geven je drie tips om rekening mee te houden.

Tip 1: Kies een leverancier met een goed merk

Wil je lang van je nieuwe kunststof kozijnen genieten, dan is het belangrijk om een leverancier te kiezen die een goed merk voert. Er zijn verschillende merken te koop, goede en minder goede. Kozijnenleveranciers kopen de profielen vaak bij een grote fabrikant in, (het merk) en maken hiermee de kozijnen op maat voor hun klanten. Een goed merk kunststof kozijnen blijft lang mooi, verkleurt niet en heeft goede isolerende eigenschappen. Een merk dat al decennia bekend staat om zijn goede kwaliteit is Schüco. Deze van oorsprong Duitse fabrikant is bekend geworden door hoge kwaliteit te leveren met goede garantievoorwaarden. Ze zijn tevens erg innovatief waardoor de kozijnen zelf ook erg goed isoleren.

Tip 2: Koop lokaal

Koop je kozijnen niet aan de andere kant van het land. Je wilt een leverancier die redelijk in de buurt zit. Mocht je tijdens de garantieperiode dan ergens mee zitten, dan is het makkelijker om met elkaar in contact te komen. Bovendien zullen leveranciers die echt van ver weg moeten komen ook in hun offerte rekening houden met reistijd. Dit wil niet zeggen dat de kozijnenleverancier uit jouw eigen dorp altijd de voordeligste is hoor. Maar woon je bijvoorbeeld in Delfzijl, vraag dan ook een offerte op bij een leverancier van kunststof kozijnen in Delfzijl. Als je hen overslaat en jouw kunststof kozijnen elders vandaan haalt zou dat een gemiste kans zijn.

Tip 3: Laat geen subsidie liggen

Op isolatie, dus ook op kunststof kozijnen, wordt subsidie verstrekt. Informeer altijd bij jouw gemeente naar de mogelijkheden, maar kijk ook bij de landelijke regelingen. Het kan soms interessant zijn om bijvoorbeeld triple glas te kiezen in plaats van HR++glas, omdat daar meer subsidie voor gegeven wordt. Er zijn voorbeelden waarbij het per m2 maar weinig scheelt om een betere glassoort te kiezen omdat het door de extra subsidie flink gecompenseerd wordt.

Mocht je trouwens krap bij kas zitten, dan is er ook nog de energiebespaarlening van het Warmtefonds. Zij kunnen tegen voordelige voorwaarden een lening verstrekken om te investeren in isolerende maatregelen voor jouw woning. Leen wel alleen als het echt nodig is, want leningen moeten natuurlijk altijd worden terugbetaald.

advertentie
advertentie