Afbeelding
Foto: Pexels

3 tips voor de thuisblijvers deze zomer

Partnercontent

In Nederland heeft iedereen recht op minimaal 5 weken vakantie, waar de één er even lekker tussenuit gaat, blijft de ander fijn thuis. Dit kan noodgedwongen, maar ook een bewuste keuze zijn. Wanneer we de vraag waar we deze zomer naartoe gaan op vakantie beantwoorden met ‘thuis’ dan leidt dit in de meeste gevallen tot ietwat verbaasde blikken op het gezicht van je collega’s, familie of vrienden. Toch is er een hele grote groep die jaarlijks de zomerperiode thuis doorbrengt. Ben jij nu één van de velen die heerlijk thuis blijft, hebben we hier enkele tips voor zodat het een stuk leuker wordt.

Toerist in eigen land

Niet iedereen heeft de luxe om op vakantie te gaan, ook kan het zijn dat er dit jaar iets meer geld uitgegeven dient te worden aan het onderhoud van je woning of er simpelweg één of meerdere financiële tegenvallers zijn geweest. Een goed alternatief is dan toerist in eigen land. Nederland kent namelijk tal van prachtige plekken waar jij met een gesloten portemonnee van kunt genieten. Als het weer toe toelaat is de het strand de perfecte plek om ook in eigen land te genieten van een optimaal vakantiegevoel. Zorg ervoor dat je een goed gevulde koelbox meeneemt, zodat je geen onnodige grote uitgaven hoeft te doen op het terras of in de winkel.

Werken

Niet de meest voor de hand liggende optie, maar voor wie tijdens de vakantie een extra zakcentje wil verdienen, zijn er voldoende mogelijkheden. Zo schreeuwt postNL tijdens deze periode om koeriers om hun pakketjes op tijd te kunnen rondbrengen. Zorg er wel voor, dat wanneer je dit doet je beschikt over een koeriersverzekering. Mocht er dan iets gebeuren, dan weet je zeker dat jij je geen zorgen hoeft te maken over eventuele kosten die voortkomen uit schade. Heb je zelf een auto of bestelbus, dan hoef je hier niet speciaal een zakelijke bestelautoverzekering voor af te sluiten. Het geld wat je dan tijdens je vakantie verdiend, kun je apart zetten, zodat je het waar erop waarschijnlijk wel op vakantie kunt.

Je hoeft niet te wennen

Voor wie niet op vakantie gaat, zal al snel merken dat ze in exact hetzelfde ritme blijven als normaal. Dit is natuurlijk ook niet zo heel gek, want je omgeving verandert niet en ook de temperatuur blijft vaak hetzelfde als dat je gewend bent. Ga je wel op vakantie, dan zul je merken dat je bij terugkomst echt weer even moet wennen aan de situatie. Je bent vaak vermoeid van de lange reis, maar ook het klimaat is waarschijnlijk helemaal anders. Ook je levensstijl zal er tijdens je vakantie anders uitzien, dan wanneer je gewoon thuis blijft. Thuis blijf je vaak dezelfde dingen doen, die je ook doet wanneer je geen vakantie hebt. Op vakantie ga je immers niet met je vuile was naar de wasserette om het vervolgens weer schoon mee te nemen. Dit verzamel je en bewaar je voor tot bij terugkomst. Ook zal je op vakantie sneller een hapje en een drankje buiten de deur doen, dan wanneer je thuis blijft.

advertentie