Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych

Waarom iedereen kiest voor een pvc vloer in huis!

27 oktober 2022 om 12:01 Partnercontent

Als je gaat verhuizen, zijn er veel dingen die je tegen gaat komen. Een van de dingen is een nieuwe vloer voor de woning. Als je gaat verhuizen, wil je natuurlijk direct een eigen plek van je nieuwe huis maken. Veel Nederlanders kiezen er dan ook direct voor om een nieuwe vloer te gaan leggen. De keuze wordt tegenwoordig al snel gemaakt voor een visgraat vloer pvc. Dit komt door de vele voordelen die pvc met zich mee neemt. Je leest er snel meer over in dit artikel!

De kenmerken van een pvc vloer

Een pvc vloer is een zeer populaire keuze tegenwoordig bij Floer vloeren. Dat vinden wij niet gek, aangezien de pvc vloer erg veel voordelen met zich mee brengt. Allereerst is de pvc vloer erg stevig. Hij gaat om deze reden jarenlang mee. Ook als je iets op de vloer laat vallen, komt er niet snel een beschadiging. De vloer is namelijk voor een groot gedeelte krasvrij. Daarnaast is het onderhoud aan de vloer ook erg gemakkelijk. De pvc vloer hoef je namelijk alleen maar te stofzuigen en te dweilen om hem weer in ere te herstellen. Tot slot is de vloer bij schade eenvoudig aan te passen. Je kunt gemakkelijk een strook pvc er tussenuit halen. Vervolgens vervang je de strook voor een direct nieuwe vloer.

De keuze voor een visgraat vloer

Een visgraatvloer is een veelgekozen vloer voor nieuwe woningen van tegenwoordig. De visgraatvloer is een legpatroon dat er enorm leuk uitziet. De vloer wordt niet horizontaal of verticaal gelegd, maar juist schuin. Op deze manier zorg je ervoor dat er een mooi effect ontstaat, namelijk de graat van een vis. Een visgraatvloer is een zeer tijdloze vloer. Daarnaast past het legpatroon ook in vrijwel ieder interieur. Wil jij graag een visgraatvloer leggen? Dan hoef je hier niet perse alleen pvc voor te gebruiken. Je kunt namelijk ook kiezen voor andere vloertypes, zoals laminaat of hout.


Het leggen van een pvc vloer

Het leggen van een pvc vloer is relatief makkelijk. Het is zelfs mogelijk om de vloer te leggen zonder dat je een echte klusser bent. Als je een pvc vloer gaat leggen, is het in eerste instantie belangrijk dat de ondervloer geëgaliseerd wordt. Op deze manier weet je zeker dat er geen gaten of bulten in het pvc komen te zitten. Vervolgens ga je aan de slag met het leggen van de ondervloer. Deze is belangrijk om de vloer goed te kunnen leggen. De ondervloer zorgt voor demping en isolatie van de vloer. Nu kun je van start met het leggen van de pvc vloer. Je kunt hiervoor gemakkelijk klik pvc gebruiken. Deze kun je namelijk makkelijk in elkaar klikken. Ga je de pvc vloer lijmen? Zorg er dan voor dat je strook voor strook lijmt. Zo weet je zeker dat je de vloer op een goede manier bevestigd.

Is vloerverwarming mogelijk?

Ben je van plan om vloerverwarming onder je pvc vloer te gaan leggen? Dan maak je een zeer goede keuze. Vloerverwarming is namelijk steeds vaker een warmtebron voor het interieur. Als je voor een pvc vloer kiest, is vloerverwarming een zeer goede optie. Het pvc is namelijk een redelijk dun materiaal. Hierdoor geef je de kans aan de vloerverwarming om er op een makkelijke manier doorheen te komen en de ruimte te verwarmen. Het pvc laat de warmte gemakkelijk door en zorgt voor een hoge effectiviteit van de vloerverwarming. Pvc is, in vergelijking met andere type vloeren, een van de beste vloeren om vloerverwarming onder te plaatsen.

advertentie
advertentie