Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Je badkamer verbouwen is een flinke klus!

1 februari 2023 om 07:27 Partnercontent

Het verbouwen van een badkamer is een complex en intensief project dat veel planning en voorbereiding vergt. Hieronder bespreken we de belangrijkste zaken die je moet regelen en in de gaten moet houden als je van plan bent je badkamer te verbouwen.

Budget

Bepaal je budget en houd rekening met de kosten van materialen, arbeidskosten en onvoorziene zaken.

Wil je meer geld in je badkamer stoppen dan je budget toelaat? Kijk dan eens naar wat je zelf kunt doen. Denk dan aan het slopen van de oude badkamer, het zelf afvoeren van het puin naar de stort en zelfs het verkopen van meubels en sanitair die jij niet meer gaat gebruiken.

Maak een plattegrond

Maak een duidelijke plattegrond van je nieuwe badkamer, inclusief de grootte en de plek van het nieuwe sanitair, de verlichting, opbergruimte en eventuele andere functies die je wilt toevoegen. Teken in deze plattegrond ook de deur, het raam en eventuele “gekke hoekjes” in.

Keuze materialen

Kies materialen die geschikt zijn voor het gebruik in de badkamer, zoals tegels, sanitair en verlichting. Hiervoor kun je het best een bezoekje brengen aan een van de vele Grando vestigingen die Nederland rijk is. Je kunt hier volop inspiratie opdoen en informatie vragen en krijgen over de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Vraag offertes aan bij aannemers

Zoek een betrouwbare aannemer die je kan helpen met het uitvoeren van het project. Gaat het écht alleen om de badkamer? Dan is er ook nog de mogelijkheid om de monteurs van Grando hiervoor in te schakelen

Planning

Overleg met je aannemer over de planning van jouw project, rekening houdend met eventuele knelpunten of uitdagingen die kunnen optreden. Denk dan aan onverwachte zaken zoals een probleem met het verleggen van de leidingen of het drogen van de nieuwe vloer.

Doe inspiratie op

Breng een bezoekje aan de showroom van Grando en loop daar gewoon eens rond tussen de verschillende badkamers die er te zien zijn. Liefst apart van je partner. Zo kan je zelf, zonder de gezichtsuitdrukking van je partner te zien, een mening vormen over wat jij nu echt mooi, handig en praktisch vindt. Later lopen jullie datzelfde rondje nog een keer samen om jullie verschillende meningen te bespreken.

Ga er daarna thuis nog een keer voor zitten en neem de website eens goed onder de loep. Er is vast een badkamerdesign dat jullie allebei goed past.

Geniet van je nieuwe badkamer

Na al dat werk, al die voorbereidingen, al die tijd in het stof en onder de douche bij de buren, ben je waarschijnlijk zo blij als een kind als alles ein-de-lijk klaar is. Het is dan dus de hoogste tijd om te genieten van je nieuwe badkamer. Dat is alvast een fijn vooruitzicht!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie