Afbeelding
Photo by William Wendling on Unsplash

Een korte werkbroek, lekker koel

29 maart 2023 om 11:12 Partnercontent

Wilt u wél een werkbroek aan, maar het liefst een die ook geschikt is voor hogere temperaturen? Kies dan voor een korte werkbroek! Dit is de oplossing voor wanneer u regelmatig buiten werkt, helemaal tijdens de hete zomermaanden. Een werkbroek werkt altijd veiliger dan een gewone broek, gaat langer mee en heeft meer ruimte voor gereedschap. Daardoor zijn ze een stuk praktischer dan de gewone spijkerbroek. Daarnaast is het mogelijk om werkbroeken te personaliseren of om te kiezen voor een gehele bedrijfskledinglijn! Maar ook het bestellen van één werkbroek als particulier is bij ons mogelijk. U kunt het dus zo gek maken als u zelf wilt.

Voordelen korte werkbroek

Er zitten verschillende voordelen aan een korte werkbroek ten opzichte van een normale werkbroek. Het voornaamste is natuurlijk het temperatuurverschil. Een lange werkbroek bedekt het lichaam goed, maar is daardoor ook erg warm, met name in de zomermaanden. Werkt u dus veel buiten of in een omgeving met een hogere temperatuur, dan kan het zijn dat een normale werkbroek zorgt voor oververhitting. Een korte werkbroek biedt in dat geval uitkomst. Een ander voordeel is de bewegingsvrijheid. Omdat een korte werkbroek minder stof heeft en stopt bij de knieën, kan de drager zich net wat vrijer bewegen dan in een lange broek. Werkbroeken zijn vaak gemaakt van een stevigere stof om het lichaam te beschermen, maar dat kan ze ook wat zwaarder of stugger maken. Een korte werkbroek zit daarentegen lekker soepel.

Waarom een werkbroek?

Misschien bent u een particuliere klusser, die tijdens het werken vaak gewoon een oude spijkerbroek aan heeft. Dat is natuurlijk praktisch, want deze heeft men vaak nog thuis liggen en kan zo tevoorschijn worden gehaald voor klussen in en rond het huis. Toch biedt een normale broek niet de juiste bescherming die u nodig heeft, al helemaal niet wanneer u een professional bent. Gewone broeken zijn niet zo stevig als werkkleding en zullen daardoor minder lang meegaan, eerder scheuren en beschermen niet uw huid tegen bijtende of hete stoffen. Een werkbroek doet dat allemaal wel: de broek is gemaakt van een dikkere stof waardoor deze beter beschermt. Is dit uw voornaamste reden om een werkbroek aan te schaffen, dan is een korte werkbroek wat minder handig. Deze heeft immers minder stof en beschermt de onderbenen niet. Wilt u uw veiligheid optimaliseren, dan kunt u tijdens risicovol werk het beste gewoon een lange broek aantrekken. Tot slot hebben werkbroeken vaak meer zakken dan normale broeken, en dus meer ruimte voor u om gereedschap op te bergen.

Andere soorten werkbroeken

Naast korte werkbroeken zijn er ook andere soorten werkbroeken op de markt. Zo zijn er werkbroeken van stretchstof, werkspijkerbroeken of werkoveralls. Welke soort het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en van het soort werk dat u doet. Zo zijn er ook werkbroeken te vinden met verstevigde knieën, welke erg handig zijn voor wanneer u veel op uw knieën moet werken, bijvoorbeeld als loodgieter of electriciën. Of een werkoverall, die ook meteen het bovenlichaam beschermt. Wat voor werk u ook doet, voor iedere klus is er de juiste broek!

Korte werkbroek voor hele bedrijf

Bent u een bedrijfseigenaar en wilt u bedrijfskleding voor uw medewerkers aanschaffen? Dan kunt u ook kiezen om voor elke werknemer een korte werkbroek te bestellen! Door een volledige bedrijfskledinglijn aan te bieden zorgt u ervoor dat uw bedrijf extra professioneel overkomt. U kunt hierbij kiezen voor werkbroeken, jassen, truien en nog veel meer. Door aan alle seizoenen te denken en seizoensgeschikte kleding aan te bieden, zoals een warme jas of een korte broek, kunnen uw werknemers het hele jaar door comfortabel de bedrijfskleding aan.  

Korte werkbroek bedrukken

Wilt u een korte werkbroek helemaal persoonlijk maken, dan is het ook mogelijk om deze te laten bedrukken. Bedrukte bedrijfskleding valt meer op, komt professioneler over en zorgt ervoor dat werknemers gemakkelijk te herkennen zijn. U kunt bijvoorbeeld het logo van uw bedrijf, de website of andere contactgegevens op de broek laten drukken. Maar ook de naam van de werknemer of een leuke slogan is mogelijk! U kunt de werkbroek precies zo personaliseren als u zelf wilt, van de kleur tot aan de gekozen tekst. Zo laat u aan uw klanten zien dat u goed heeft nagedacht over de uitstraling van uw bedrijf en van uw werknemers.

Een korte werkbroek, ideaal!

Korte werkbroeken zitten dus comfortabel en zijn lekker koel om in te werken in hoge temperaturen. Maar minder stof betekent niet dat u hoeft in te leveren op de bergruimte waar werkbroeken juist om bekend staan. Ook de korte varianten hebben grote zakken en lussen, zodat u nog steeds voldoende gereedschap mee kunt nemen. Bijvoorbeeld tekenpotloden, een meetlint of waterpas. Dat scheelt weer zoeken in de gereedschapskist en zorgt ervoor dat u efficiënter kunt werken. Dat is natuurlijk ideaal. Om veilig, maar ook lekker koel te werken in de zomer, kiest u dus voor een korte werkbroek! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie