Afbeelding

Jan van de Beek opnieuw clubkampioen bij T.V.S.

19 mei 2022 om 10:23 Overig Deel je nieuws

Maandag 16 Mei jl. werd er bij T.V.S. door de senioren gestreden om het clubkampioenschap van 2022. De spelers waren op grond van hun NTTB-rating en de resultaten van de voorronde die op 2 mei werd afgewerkt, geplaatst in een A-groep en in een B-groep, waar ook de recreanten aan deelnamen. In de openingsronde werd om twee gewonnen games gespeeld en verder werd er gespeeld volgens het ‘best of five’ principe.

In de senioren A-groep stonden bij de laatste vier uiteindelijk ook de top twee van de plaatsingslijst, Jan van de Beek en Edwin Vetkamp. In de halve finale won titelverdediger Jan van de Beek, hij won de laatste keer in 2019, van Onno Huisman met 3-0. In de tweede halve finale was Edwin Vetkamp met 3-1 te sterk voor Rein Schellingerhout. In de strijd om de derde plaats was Schelingerhout met 3-0 te sterk voor Huisman. In de finale stonden dus van de Beek en Vetkamp tegenover elkaar, het werd een spannende en boeiende finale met soms spectaculaire rally’s die na 8/11, 11/7, 11/7 en 10/12 moest worden beslist in de vijfde game, daarin trok van de Beek met 11/2 aan het langste eind, mede doordat Vetkamp er niet in slaagde om de aanvalsdrift van van de Beek te beteugelen, en kon hij zich opnieuw tot clubkampioen van T.V.S. laten kronen.

In de senioren B-groep ging de finale tussen Bart van Vugt en Nico Wallet. Van Vugt plaatste zich voor de finale door met 3-1 te winnen van Serge Hoek, terwijl Wallet in de andere halve finale met 3-1 wist te winnen van titelverdediger Gerard van Deelen. Van de finalisten stond van Vugt ook bij de laatste editie in de finale, toen dolf hij het onderspit tegen van Deelen.

Wallet ging goed van start en won de eerste game met 11/6, vervolgens sloeg van Vugt terug met 11/5 winst in de tweede game, in de daarop volgende derde game was het erg spannend en won Wallet uiteindelijk met 12/10. Ook de vierde game ging met 11/7 naar Wallet die daarmee na 2017 weer de titel pakte in de B-groep De strijd om de derde plaats ging tussen van Deelen en Hoek, het was van Deelen die deze strijd in zijn voordeel besliste met 3-2.

Heeft u ook belangstelling om ook te gaan tafeltennissen dan kunt u iedere maandag vanaf 20.15 uur terecht in “de Breehoek”, kom gerust eens vrijblijvend kijken en een balletje slaan, batjes zijn aanwezig.

Kijk voor meer nieuws over T.V.S. op www.tvsnetpost.nl  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie